Una imatge dels Reis d´Orient a Lloret de Mar amb una estelada feta pública a les xarxes socials es va convertir ahir, com era d´esperar, en carn de canó per als usuaris del món virtual que no van dubtar en compartir, «retuitejar» i comentar la instantània. La fotografia va gener comentaris des de totes les bandes des d´àmbits, persones i punts geogràfics diversos.

El que sembla que havia de ser un moment dins l´àmbit privat d´un grup d´amics, va acabar transcendint en l´esfera pública després que algú fes la fotografia i la pugés a les xarxes socials, una instantània que ràpidament va circular a través de Facebook i Twitter. La fotografia s´hauria fet al sociosanitari de Lloret on es preparen els Reis per sortir a la cavalcada. A jutjar pel rellotge, faltaven pocs minuts per dos quarts de cinc de la tarda i la comitiva sortia a partir de les sis.

Ara, qualsevol persona pot veure la imatge a Internet i això és el que ha molestat, entre altres, al portaveu del PP a l´Ajuntament de Lloret, Enric Martínez, qui va mostrar la seva «més absoluta repulsa i la meva absoluta disconformitat» amb la publicació de la imatge. «Crec que els Reis Mags són de tots els lloretencs siguin independentistes o no independentistes, de manera que espero i desitjo que no es repeteixin aquest tipus de situacions», va afirmar al seu perfil de Facebook. Martínez va coincidir que, en l´àmbit privat, els Reis Mags poden ser independentistes però va criticar que es fessin una fotografia i la pengessin a Internet, ja que ara qualsevol persona pot veure com «s´identifiquen els Reis de Lloret amb la independència».

El portaveu del PP va sentenciar que «mai amb els Reis s´havia vist això» i va avançar que ha enviat un correu electrònic a l´equip de govern i als regidors per transmetre la seva «queixa i disconformitat».

Des de l´equip de govern, el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, va treure ferro a l´assumpte per una foto que «entenc que és en l´àmbit privat que ha transcendit a l´esfera pública» i que «no se la van fer davant dels nens». Orobitg entén però que ara, en ser ara pública, «la gent ha opinat» i va manifestar que, per exemple, a ell també el molesta veure imatges de Legió amb la bandera espanyola en actes com la Setmana Santa, que res tenen a veure amb la tradició.