Tossa ha renovat el Vot i ha complert amb la promesa ancestral feta a Sant Sebastià. El Pare Pelegrí, enguany el pintor Carmelo Sallés Fernàndez, de 41 anys, va fer ahir els 40 quilòmetres de tornada des de Santa Coloma de Farners, on va arribar dimecres amb 1.167 acompanyants en la primera jornada.

El Pelegrí entrava al poble quan el sol s'havia post. El dia l'havia començat a primera hora del matí amb una missa a l'església de Sant Sebastià de Santa Coloma. En acabar l'eucarisita, els pelegrins rebien un petit ram amb una branca d'olivera i marduix com a símbol de la pau i desig de bon camí. Així, van iniciar el camí de tornada, en el qual es va resar un rosari sencer. Després ja se'ls permetia enraonar.

La tornada tenia uns punts de parada, coincidint amb els àpats: Mallorquines, l'esplanada del Molí, la capella de Santa Seculina, Can Noguera, Can Garriga, i Ca l'Aromir. A l'entrada de Santa Seculina es va fer el silenci i el Pelegrí va avançar per donar acolliment. El ritual es va anar repetint. Els pelegrins van entrar a Tossa quan es feia fosc. Les autoritats els van rebre mentre repicaven les campanes del poble. Als Socors, es va fer el silenci i es va anunciar l'esperat "S'ha complert el vot". El poble va rebre amb emoció la confirmació i va començar el cant de la Cançó dels Pelegrins, seguit per la processó que va retornar la imatge del sant a l'església parroquial. El rector va recordar que s'ha complert el Vot i es van cantar els goigs de Sant Vicenç. Llavors, els pelegrins van sortir de l'església, disposats a complir el Vot el pròxim any.