El ple de l'Ajuntament de Blanes de demà votarà una proposta de l'equip de govern per separar-se de l'associació Xarxa de Municipis Indians, dedicada a descobrir el patrimoni indià a través de la investigació, visites i rutes. A Blanes, la ruta comença al passeig de la Mestrança, arribant a Can Bitlloch, visitant l'església de Santa Maria, Cal Ros, el Cementiri o el Vilar, entre altres punts vinculats amb els indians o que compten amb cases o estructures d'aquests.

Begur, Cadaqués, Calonge, Lloret, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i Blanes són els municipis gironins que formen part de la xarxa. Els blanencs s'hi van adherir el 2008 però, com exposa la proposta d'acord que es porta al ple, "durant les dues últimes legislatures les línies d'actuació relacionades amb la promoció de la ciutat han girat al voltant d'altres temes que no tenen res a veure amb el patrimoni relacionat amb els indians i, per aquesta raó, l'Ajuntament no ha participat en les reunions polítiques ni tècniques" de la Xarxa.

El 15 de gener de 2015, el cap de l'Arxiu Municipal va emetre un informe "en què conclou que si no es treballa ni es fa incidència sobre la utilització del fet indià a Blanes com a recurs turístic i de promoció de la ciutat, no té gaire sentit esmerçar recursos en la pertinença a la Xarxa de Municipis Indians". Així, es proposa al ple aprovar la separació de l'Ajuntament amb aquesta associació.

El nou Consell de Turisme

D'altra banda, el ple votarà la proposta dels membres del Consell Municipal de Turisme, la creació del qual es va aprovar el passat octubre com un òrgan de participació ciutadana, assessorament i propostes sobre el turisme local.

Hi haurà un regidor de cada grup (que han de designar) i els no adscrits. El ple ha de ratificar els membres. Com a representants dels hotels hi hauria Enric Potras (H. Beverly i Hotel Pimar) i Jordi Sicra (Hotel Horitzó). El representant dels apartaments turístics seria Antoni Garcia (Appartreception) i els de l'oferta complementaria Pere Lagranje (Blanes Sub) i Jaume Dulsat (Jardins Marimurtra). Els representants de bars i restaurants serien Fran Cabello (Vineo Gastrobar) i Aleix Sagrera (Casa Oliveras) i de l'oci nocturn Miquel Pla (Es Blanc). La representant d'agències receptives seria Esther Sabio (Overzzap Travel).