Un agent de la policia local de Lloret de Mar que patrullava amb moto pel barri de can Ballel va rebre divendres a la tarda una pallissa per part d'un grup d'homes a la sortida d'un bar. Fent la ronda, l'agent va detectar uns vehicles aparcats sobre la vorera davant el local. El policia va entrar-hi per demanar-los que els canviessin de lloc. Un d'ells, però, no va obeir i donava "llargues" a l'agent, excusant-se i amb un to burleta, van dir fonts policials. Llavors, l'agent va sortir a buscar la PDA, el dispositiu electrònic, per interposar una sanció a un dels cotxes en concret per estacionar malament.

No va tenir temps, un grup va sortir del local denunciant una persecució policial i racisme i van començar a atonyinar-lo, fent-lo caure i donant-li puntades de peu. El policia va acabar a l'hospital. Amb la col·laboració d'un agent de la policia nacional fora de servei i ja amb reforços, van detenir tres persones per atemptat contra l'autoritat i en van imputar altres dues. Els detinguts han de passar ara a disposició judicial. Un d'ells va presentar un habeas corpus (esgrimint detenció il·legal). El jutge va confirmar que la detenció era correcta i el va fer tornar als calabossos.

Els fets van passar divendres a principis de la tarda al carrer Fusters de Lloret, al barri de can Ballel. Un agent de la policia feia una patrulla en solitari amb motocicleta. En passar per davant d'aquest carrer, va veure que hi havia uns vehicles mal estacionats sobre la vorera, just davant d'un bar, fet que suposava una infracció.

Segons expliquen les fonts policials, l'agent va entrar al bar sense intenció de multar però va demanar als conductors que retiressin els vehicles a una altra part. Un d'ells hauria tingut un comportament desafiant, es va excusar dient que en aquell moment estava parlant per telèfon i, amb to "burleta", donava "llargues" al policia per evitar treure el cotxe.

En aquell moment, el policia va anar fins a la seva moto per buscar la PDA i interposar una sanció per aparcar malament contra el vehicle que no volia marxar. Llavors va ser quan va sortir un grup per increpar el policia. En concret, acusaven a l'agent de racisme (els homes són d'ètnia gitana) i també que era una persecució policial.

Sobre la persecució policial, fonts de l'Ajuntament van explicar que el propietari del bar ja s'havia queixat per persecució policial quan, pels volts de Nadal, li van aixecar una acta per infringir l'horari de tancament (havia de tancar a les tres de la matinada i a les cinc encara tenia el local obert). Així, el passat divendres, quan l'agent va entrar per demanar que canviessin de lloc els vehicles, els homes van dir que allò era una persecució i el van acusar de racisme.

Amb el grup fora del local increpant el policia, alguns d'ells el van començar a agredir físicament, primer amb empentes però després tirant-lo a terra i donant-li puntades de peu. Alguns veïns que van presenciar els fets van trucar immediatament a la policia, però el primer a socórrer l'agent va ser un Policia Nacional que està destinat a Lloret de Mar. Es va identificar com a policia i va intervenir. Poc després van arribar els reforços de la policia local i van identificar i detenir els agressors, tots ells amb vincles familiars.

Una petició d'"habeas corpus"

Finalment, la policia va detenir tres homes acusats d'atemptat contra l'autoritat, desobediència i alteració de l'ordre públic. A banda, altres dos, entre ells el propietari del bar, van quedar imputats. L'agent agredit, que portava el casc de la motocicleta encara posat, va ser traslladat a l'hospital amb ferides lleus, principalment contusions al cos. Actualment està de baixa i es recupera des del seu domicili.

Pel que fa als tres detinguts, els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec del cas. Divendres els van portar als calabossos de Blanes. Un d'ells, però, va presentar una petició d'habeas corpus esgrimint que allò era una detenció il·legal, van confirmar ahir el cos dels Mossos. Ja era gairebé la mitjanit. El van portar davant d'un jutge i van haver d'anar a buscar l'agent agredit perquè declarés. Tot i això, després d'escoltar el detingut, el jutge va confirmar que la detenció era legal i va ordenar que tornés al calabós. Tots ells són a la comissaria i passaran ara a disposició judicial.

Les fonts policials de Lloret van assegurar ahir que és la primera vegada que es troben amb una situació semblant. A més, van recordar que l'agent no tenia intenció de multar els conductors i que entenen que a vegades hi pot haver excepcions. Malgrat això, van reiterar que els vehicles no estaven estacionats per cap urgència i que el policia només els demanava que els retiressin a una altra banda.