Els menjadors laborals dels hospitals de Blanes i de Calella, centres de la Corporació de Salut Maresme i la Selva (CSMS), van rebre ahir la certificació AMED, per promoure la dieta mediterrània. A l'acte de lliurament hi va assistir, entre d'altres, el director dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Josep Trias, la gerent de la CSMS, Núria Constants, el director regional de l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona, Lluís Picart, i representants de l'empresa de càtering Serhs que gestiona els menjadors laborals, a més de l'equip directiu de la mateixa institució.

Els menjadors laborals de l'Hospital de Blanes i de Calella són els establiments 379 i 380 que s'acrediten a Catalunya i són el vuitè i el novè hospital del sistema sanitari integral d'utilització pública de la Regió Sanitària de Girona que s'acredita, després de la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles; l'Hospital de Palamós; l'Hospital d'Olot; l'Hospital de Figueres; el Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, la Clínica Girona, i l'Hospital de Campdevànol. Concretament, els menjadors de tots dos centres ofereixen el mateix menú diari que consisteix en tres primers i tres segons a triar, elaborats seguint criteris d'alimentació mediterrània. A Blanes ofereixen diàriament fins a 84 àpats, mentre que el de Calella, 60.

Des de 2007, quan es van acreditar els primers restaurants promotors de l'alimentació mediterrània, AMED s'ha ampliat a menjadors laborals, universitats, centres de formació, hospitals, residències, albergs i cadenes de restauració, bars i restaurants.