La CUP es presenta per segona vegada a les eleccions municipals a Blanes. Pujadas pren el relleu com a cap de llista a Joan Rota.

Per què hauria de votar la CUP i a vostè com a alcalde?

Primer de tot, apostem per obrir i apropar les institucions a la ciutadania, que la gent se les faci i les senti seves. En aquest sentit, un dels nostres eixos és ampliar la participació ciutadana i fomentar-la. També com a ciutadà afectat per la crisi una de les nostres prioritats és afrontar la mal anomenada crisi econòmica i fer front a la urgència social que des dels municipis i a nivell nacional ens trobem, forçant els bancs a complir la mocio que aquí es va aprovar sobre lloguer forçós d'habitatges buits i fer front a la pobresa energètica.

En quins temes ha mancat participació ciutadana a Blanes?

Un tema que és candent, la prolongació de la C-32, és urgent que s'afronti i hi hagi un debat on es puguin escoltar totes les opinions i la gent pugui estar informada adequadament, que puguin escollir amb criteri. Això es podria aplicar ja. També els pressupostos, que la gent sàpiga de quants diners disposem i decidir en què ho gastem i prioritzem. I pel que fa al passat, sabem que hi ha dificultats per finançar-se però quan es van acollir al pla d'ajust s'haurien d'haver donat més explicacions, què representa. O les zones blaves, les mesures que es prenen amb l'argument que es necessiten diners de caràcter urgent però que no s'afronten de manera directa i honesta de cara a la ciutadania.

Zones blaves, transport públic, com es posiciona la CUP?

Potenciar el transport públic, no fomentar el vehicle privat. En això podem enllaçar amb el tema de la C-32. Es posen infraestructures o plantejaments de mobilitat on només es té en compte el transport privat. Cal que el transport públic sigui una oferta atractiva amb facilitats de cara a l'usuari, que voler accedir-hi i li surti a compte. Sobre les zones blaves apostem per reduir-les. A les zones de classe treballadora em sembla una barbaritat que hi ha hagi gent que hagi de pagar per tenir el cotxe al carrer. Apostem per municipalitzar els serveis i per la gestió pública, que el benefici reverteixi en el poble.

Com s'ha d'afrontar el turisme?

És el debat, quin turisme o model volem pel poble. He sentit a dir a algun candidat que no cal discutir-ne, que som un poble turís'apostar per grans esdeveniments, infraestructures... Tornem al tema de la participació ciutadana, és un debat que l'hem d'afrontar i sobretot no a curt termini, hem d'encarar solucions estructurals i no passar patates calentes i posar pedaços amb inversions i coses que no han funcionat. Com la Ciutat Esportiva, que havia de ser un motor econòmic pel poble i al contrari, és un llast. Som escèptics amb segons quines propostes i models turístics, precisament creiem que no s'ha canviat el xip respecte a dècades de turisme que portem. I per això és urgent tenir debats seriosos i profunds.