L'interventor de l'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha assenyalat que va ser l'exregidor d'Urbanisme i Hisenda Josep Valls, acusat en el "cas Clotilde", qui va proposar aprovar la bonificació fiscal per a l'obra del presumpte mafiós Andrei Petrov, rebaixa que segons la seva opinió és legal.

Entre d'altres testimonis de la Fiscalia, l'interventor del consistori de Lloret ha declarat avui davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en el judici contra l'exdiputat de CiU i alcalde de la població, Xavier Crespo, l'exregidor Josep Valls, i el presumpte mafiós rus Andrei Petrov.

Els tres acusats, al costat de l'arquitecta de Petrov i l'expresident del club d'hoquei del municipi, afronten penes de fins a dos anys i mig de presó per donar presumptament un tracte de favor als projectes urbanístics del suposat mafiós, entre ells una bonificació fiscal del 50 % en la reforma de la plaça de Toros, a canvi de donacions.

L'interventor municipal ha explicat que a l'Ajuntament de Lloret es va començar a parlar de la bonificació a l'obra desenvolupada per Petrov -l'única del municipi que fins ara s'ha beneficiat d'aquesta rebaixa- poc després que l'empresa DDC que regentava el suposat mafiós rus assumís el projecte, que inicialment havia impulsat una altra societat.

Segons el seu testimoni, a final de l'any 2008 i principis de 2009 l'exregidor d'Urbanisme va plantejar que s'estudiés aplicar aquest descompte fiscal, una bonificació que d'acord amb la llei exigia que el ple de Lloret de Mar acordés l'interès o la utilitat pública del projecte, com finalment va fer el consistori.

L'interventor ha subratllat que la bonificació era "perfectament legal", atès que la seva aprovació estava prevista tant en les lleis com en les ordenances municipals.

També ha declarat avui el secretari de l'Ajuntament de Lloret de Mar, qui ha reconegut que quan es va portar al ple l'esmentada bonificació va advertir a l'equip de govern que aquest assumpte podia ser "políticament conflictiu".

El secretari ha dit que no recorda a quin membre de l'equip de govern va fer aquest comentari i si va ser al propi Crespo, qui entre març i juliol del 2009 -just quan es va tramitar la bonificació- va estar de baixa per una intervenció quirúrgica del cor i va ser substituït per Romà Codina.

Un altre dels testimonis que avui han desfilat davant el TSJC és l'exregidor d'Urbanisme Jordi Martínez, que va substituir Valls en el càrrec, qui ha defensat el beneficiós que va resultar per a Lloret de Mar la reforma de l'antiga plaça de Toros de la població que va assumir Petrov.

El regidor ha reconegut que el presumpte mafiós rus va iniciar les obres de construcció sense dipositar el preceptiu aval, però ha precisat que aquesta irregularitat tècnica es va detectar arran del "cas Clotilde" no només en l'obra del presumpte mafiós, sinó en desenes de construccions del municipi els errors de les quals, ha afegit, han estat ja solucionats.