L'Ajuntament de Blanes preveu enllestir a finals d'agost els treballs de millora a la biblioteca comarcal. L'equipament es va posar en marxa el febrer de 2003 i, des de llavors, s'havien fet treballs puntuals. Després de dotze anys, es va plantejar la necessitat de fer diverses obres de reparació i manteniment que es van pressupostar en 53.416,66 euros, i que finalment es van adjudicar per 44.775,07 euros a l'empresa Construccions Camps Esqueu de Blanes. Els treballs es van iniciar al juny i estan en l'última fase. S'espera que puguin estar enllestits a finals d'aquest agost, abans del termini previst, que era de tres mesos. Per finançar-les, Blanes ha tingut una subvenció de la Diputació de Girona.

A grans trets, els treballs inclouran millores en la recollida d'aigües pluvials, sanejament i adequació de diversos elements interiors, la reparació i adequació de la façana principal i la coberta, i el tractament d'elements metàl·lics. Una altra part destacada és la realització d'un nou tancament metàl·lic en l'entrada que hi ha a la part posterior de l'equipament, en l'accés al Pati de la Magnòlia. Sovint presentava utilitzacions no adequades arran d'actes de vandalisme i s'havia detectat brutícia generalitzada t, presència de deixalles i trencament de vidres.

Segons va recordar ahir el consistori, el que va fer urgent i necessari iniciar aquesta posada a punt de la biblioteca comarcal van ser les filtracions d'aigua que es van començar a detectar en algunes parts de l'estructura, amb el conseqüent inconvenient que va suposar que anessin a parar a la sala de lectura principal. Quan es va fer la primera inspecció a fons de la instal·lació, també es va observar com, arran de les filtracions d'aigua, s'havien deteriorat i oxidat alguns elements metàl·lics.