La 34a Festa de la Ratafia va arencar ahir al vespre amb la sortida dels membres de la Confraria de la Ratafia per recollir el penó i el llibre sagrat de la ratafia de la casa del custodi Marc Tomàs, guanyador de la millor ratafia local 2014. La Festa, que s'allargarà fins diumenge amb múltiples activitats, viu avui un dels actes centrals amb la gran final del concurs de ratfies durant el sopar popular, amb inici a les 21 hores, sota la Vela de la Ratafia i al qual està previst l'assistència d'unes 600 persones.

En paral·lel, i com a novetat, la Confraria de la Ratafia i l'Ajuntament promouen la Marca 1842, un conjunt de productes elaborats amb la Ratafia 1842, creada a partir de la recepta de Francesc Rosquellas que va ser trobada al municipi i que està considerada la més antiga de Catalunya. La gamma inclou cervesa, infusions, caramels, pa, melmelada i secallona, i ja poden adquirir a la Festa d'enguany.

Dos productes destacats són la cervesa Porter 1842 (impulsada per la Confraria i La Selveseria amb la col·laboració del Celler de Can Roca) i la infusió Ratafia 1842. Altres productes són els caramels de toffee de Jadel (Olot), la melmelada de figues i ratafia Can Moragues de la Fundació Emys (Riudarenes), la secallona de ratafia de la carnisseria Albert Casadevall (Santa Coloma) i pa de ratafia del Forn Corominas (Santa Coloma).