Desarticulada una xarxa de delinqüents serbis que estava gestant una estructura criminal estable a Espanya. Hi ha 25 detinguts, 17 d'ells a Lloret, Blanes i Tordera.

Aquest és el resultat d'una operació portada a terme per la Policia Nacional conjuntament amb policies de la República Txeca i Sèrbia i coordinada per l'Europol

La macrooperació, que ja va avançar el Diari de Girona el 2 de març, es va començar l'aabril quan els agents de la Policia Nacional van saber que hi havia un grup de delinqüents que havien fugit de la Policia de la República Txeca en creure's investigats per la seva presumpta implicació en un doble assassinat per tràfic de drogues comès a la Ciutat de Novi Sad (Sèrbia). Es sospitava que estaven a Espanya i de fet, la policia va localitzar a la província de Girona un dels responsables de l'organització.

Durant la investigació es va descobrir que l'organització estava assentada en zones poc concorregudes d'alt poder adquisitiu i en xalets de la Costa Brava. A dins hi tenien grans plantacions de marihuana amb què pretenien finançar altres activitats criminals. Durant l'operatiu s'han comissat 2.524 plantes de marihuana i s'han intervingut 54.900 euros.

A Espanya també es volien establir a Andalusia i per això ja havien contactat amb un traficant marroquí per començar a cultivar droga.

En total, hi ha 25 persones arrestades, 19 d'elles a Espanya, on a més s'han fet 12 registres, 11 d'ells a Blanes, Lloret i Blanes.

A la República Txeca han arrestat sis persones i la policia ha realitzat sis registres domiciliaris, on també s'han comissat cultius de droga i s'han intervingut 12.500 euros.