ICV-EUiA de Blanes reclama la trobada de la Taula de l'Habitatge

Retreu a l'Ajuntament que no l'hagi convocat malgrat que té caràcter bimensual

28.03.2016 | 07:17

El grup municipal d'ICV-EUiA a de l'Ajuntament de Blanes, a l'oposició, ha enregistrat aquesta setmana una sol·licitud al registre del consistori perquè es convoqui la Taula pel Dret a l'Habitatge amb la màxima urgència possible. Aquesta sol·licitud arriba després de les reiterades peticions tant al ple com a les diferents reunions de treball intern de l'Ajuntament que el grup d'ICV-EUiA i altres grups de l'oposició han presentat en els darrers mesos, han informat des de la formació ecosocialista.

La Taula, composta per la PAH, Creu Roja, Càritas i altres entitats socials del municipi, així com els serveis tècnics d'habitatge i serveis socials i els grups municipals, té per objectiu fer seguiment de les polítiques municipals d'habitatge, de les famílies en situació d'emergència habitacional i resoldre els conflictes i problemes en matèria d'habitatge, especialment els desnonaments. Aquesta taula tenia com a norma la reunió bimensual. Malgrat això, només s'ha convocat en dues ocasions en gairebé un any, critica la formació ICV-EUiA.

L'exigència del grup de l'oposició, ha afirmat, arriba després dels reiterats incompliments de convocatòria, i també està sol·licitada per la PAH, després que no s'hagin complert diversos compromisos acordats al ple (com les sancions als pisos buits) o s'hagin donat casos greus de desnonaments al municipi, ha afegit el partit ecosocialista en un comunicat.

En la sol·licitud entrada al registre municipal, el grup d'ICV-EUiA ha sol·licitat els següents punts referents a la Taula pel Dret a l'Habitatge: conèixer la situació de tots els expedients sancionadors dels pisos buits propietat de bancs: quants expedients, de quines dates, quants s'han sancionat; en segon lloc, vol saber la situació del total de pisos cedits pels bancs per a lloguer social a través de l'Ajuntament de Blanes (quants s'han demanat i en quines dates, a quins bancs, quants s'han ofert); la situació dels pisos del Carles Faust; la situació de Provivienda -proposta de municipalització del servei, creació de la Oficina Municipal d'Habitatge; seguiment dels expedients de famílies en procés d'execució o ja executats i amb problemes d'habitatge; i sobre el reglament i periodicitat de la Taula pel Dret a l'Habitatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema