L'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset, passarà a cobrar 1737,20 euros bruts mensuals, més del doble del seu sou actual de 860 euros, després que els set regidors de l'equip de govern d'Anglès (CiU-AM) aprovessin ahir en el ple per majoria absoluta, la modificació de la seva dedicació a l'Ajuntament del 33% al 66%. Segons va explicar Desset, actualment ja està dedicant a les seves tasques com a batllessa moltes més hores de les que correspondrien a aquest 33% (unes 10 hores setmanals), mentre que a la seva feina a Dipsalut hi segueix dedicant un 66% de la seva jornada (entre 25 i 28 hores setmanals).

«Després d'un any al govern i veient la quantitat de feina que hi ha i la bestiesa d'hores que ja dedico a Anglès, he decidit reduir la meva jornada laboral a Dipsalut al 33% i augmentar la dedicació a l'Ajuntament un 66%» va explicar Desset, qui va assenyalar que l'increment del sou-repartit en dotze pagues- «és proporcional» a aquest canvi. A més, l'alcaldessa va subratllar que ara podrà estar més temps a Anglès, ja que passarà d'anar a treballar a Girona cada dia a fer-ho dos dies a la setmana.

Per la seva part, el grup municipal PAU va votar en contra d'aquesta modificació al·legant que «no és el moment d'apujar un sou» que ja va ser aprovat en el ple del mes de juny. «Quan vam entrar al govern el 2011, ens vam trobar un poble fortament endeutat i per donar exemple, em vaig rebaixar el sou d'alcalde d'uns 1.700 a uns 800 euros» va explicar el portaveu de PAU, Pere Espinet. qui va afegir que «no és el moment d'apujar aquest sou». A més, Espinet va criticar que a aquest sou caldrà afegir-hi el cost de la Seguretat Social. «Creiem que és la primera vegada que una alcadessa d'Anglès estarà assegurada, i que per tant, aquesta paga costarà en realitat uns 2.000 euros» va precisar el regidor de PAU.

També va votar en contra d'aquesta mesura, el regidor de la CUP, Sergi Riera, en considerar que un augment de la dedicació «no justifica haver de doblar el sou». «Estem d'acord en què l'alcaldessa vulgui tenir més dedicació a l'Ajuntament i que cobri més, però no creiem lògic que aquest augment hagi de ser de més del doble del que cobra ara» va valorar Riera.

La compra de la Burés

D'altra banda, durant el ple d'ahir també es va ratificar la decisió de l'equip de govern de desestimar la demanda interposada contra Pere Figuereda (CiU) en el Tribunal de Comptes per la compra de la fàbrica tèxtil Burés, el 2008, a la societat Buretex S.A. per quatre milions d'euros, «amb càrregues no previstes» d'1,8 milions d'euros que Buretex devia a Hisenda i a la Seguretat Social. Com ja havien avançat, l'equip de govern va recordar que el procés «s'ha posposat» fins que s'exigeixi el dany econòmic per aquestes càrregues, per evitar les despeses derivades de les costes judicials.

El grup de PAU es va abstenir en aquesta votació perquè «no veuen clar» que si a principis d'any es va votar tirar endavant aquest procés judicial «ara es retiri». «Que el govern faci el que cregui convenient» va remarcar Espinet. Per la seva banda la CUP, va votar a favor de la ratificació, tot i que va demanar que el procés «no es deixi apartat». «Hem de trobar la manera d'explicar a la gent com els afectarà tot això, i de demanar responsabilitats a qui pertoqui» va afegir Riera.