L'Ajuntament de Blanes va posar en marxa ahir un cicle d'activitats destinades a reivindicar la «vocació botànica» de la localitat, que compta amb els jardins de Marimurtra i el Pinya de Rosa -entre altres atractius naturals- i que fa uns dies va ser reconeguda com a Vila Florida per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya. Sota el nom de Blanes Botànic, l'esdeveniment va arrencar amb la inauguració d'una exposició a Casa Oms que inclou d'una banda Un passeig fotogràfic pel Corpus de Blanes i de l'altra L'Art de la Natura, amb il·lustracions càrrec de l'artista Jorge Bompart.

Així, segons va informar el consistori, també es va inaugurar la decoració floral de l'edifici, que s'estendrà als fanals dels carrers Ample i Raval. En aquest darrer carrer, a més a més, hi haurà banderoles anunciant la confecció de les catifes de Corpus, que se celebrarà el 29 de maig tancant, així, aquest cicle d'activitats.

Al llarg d'aquests 15 dies, a més, es posarà en marxa un Concurs d'Instagram, que s'allargarà fins a les 12 de la nit del 29 de maig, identificat amb el hashtag #Blanesvilaflorida. Perquè es pugui dur a terme aquesta decoració s'ha comptat amb el suport de tres associacions de veïns locals: Raval, Sa Carbonera i Dintre Vila.