Santa Coloma redueix el consum d'aigua pel baix nivell dels pous

L'alcalde demana la col·laboració ciutadana ja que els punts de subministrament es troben «a uns nivells preocupants» perquè no plou

30.07.2016 | 07:24
Imatge actual de la riera de Santa Coloma.
Imatge actual de la riera de Santa Coloma.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha començat a aplicar mesures actives de disminució de l'ús de l'aigua provinent de la xarxa pública perquè la situació meteorològica actual provoca que les reserves d'aigua dels pous d'abastament municipal estiguin arribant «a uns nivells preocupants» segons els serveis tècnics de Medi Ambient i Salut del consistori. L'alcalde, Joan Martí, demana la col·laboració dels ciutadans per reduir el consum d'aigua. «Sempre és recomanable fer un ús responsable del consum d'aigua però ara, vistes les circumstàncies, en tenim necessitat», ha subratllat Martí.

La sequera i la falta de previsió de pluges a curt termini ha provocat que s'hagin d'aplicar mesures per reduir l'ús d'aigua provinent de la xarxa pública. L'Ajuntament ha començat a disminuir la quantitat d'aigua apta per al consum humà que s'utilitza en la neteja de carrers, de manera que només fa servir la que és imprescindible per motius higiènics i sanitaris. També es redueix considerablement la del reg dels jardins públics.

Recomanacions als veïns
L'Ajuntament demana la col·laboració de tots els colomencs per tal que es responsabilitzin del seu propi consum d'aigua i que redueixin al màxim la utilització de l'aigua de boca per a piscines i jardineria.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha donat consells i recomanacions bàsics per a l'estalvi d'aigua i que són de fàcil aplicació als habitatges: dutxar-se en comptes de banyar-se, ja que la despesa d'aigua és d'entre 30 i 80 litres a la dutxa, i d'entre 200 i 300 litres emplenar la banyera; posar en marxa la rentadora i el rentavaixelles quan estiguin plens, ja que consumeixen entre 60 i 90 litres, i entre 18 i 30 litres, respectivament; col·locar una ampolla plena d'aigua dins del dipòsit del vàter -tenen una capacitat d'entre sis i deu litres- per reduir-ne el consum a la meitat; pel que fa al reg de les flors s'aconsella fer-ho a primera hora al matí o al vespre, d'aquesta forma es redueix l'evaporació i l'aigua necessària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Les actuacions estan pressupostades en uns 3,5 milions d'euros, que pagaran els veïns

Senglars Mariners

Senglars Mariners

"Fa pocs dies, tres joves exemplars van fer una excursió fins a les mateixes instal·lacions del...

Declaren injustificat traslladar a 30 quilòmetres una caixera de Blanes

Una sentència ha declarat injustificat el trasllat d'una caixera d'un supermercat Condis de...

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

Enllaços recomanats: Premis cinema