Salut decidirà al desembre si Lloret pot tenir urgències nocturnes durant tot l'any

L'alcalde, representants de tots els grups municipals i dels veïns es reuneixen amb el conseller i li fan entrega de més de 8.000 signatures

21.09.2016 | 19:27
Imatge d´arxiu d´una acció de protesta davant del CAP
Imatge d´arxiu d´una acció de protesta davant del CAP

El Departament de Salut decidirà al desembre si Lloret de Mar pot tenir obertes les urgències durant les 24 hores tot l'any. Aquesta és una petició del municipi, que té més de 40.000 habitants i rep més d'un milió de turistes anualment. L'alcalde, Jaume Dulsat, un representant de cada grup municipal i també un portaveu dels veïns s'han reunit aquest dimecres amb el conseller de Salut, Antoni Comín, per exposar-li la petició. També li han fet entrega de les 8.000 signatures i del manifest que recull els motius pels quals volen que les urgències del CAP situat al carrer Girona estiguin obertes tot l'any (fins ara, només obren de nit durant els mesos d'estiu). Segons Dulsat, el conseller els ha comunicat que estan elaborant un estudi per reformular l'atenció primària i que establirà nous criteri a l'hora de decidir quins centres obren 24 hores i quins no. Els resultats els tindran al desembre.

Lloret de Mar és un dels municipis més grans de les comarques gironines i té un gran potencial turístic. Supera els 40.000 habitants empadronats, té una població oscil·lant al llarg de l'any que està a l'entorn de les 16.000 persones i, a més, acull més d'un milió de turistes anuals. Tots aquests són arguments que l'ajuntament ha posat sobre la taula del conseller de Salut, Antoni Comín, a qui demanen que deixi obertes les urgències nocturnes durant tot l'any.

El CAP situat al carrer Girona obre les nit d'estiu des de mitjans de juny fins a mitjans de setembre. A partir d'aquí, Lloret es queda sense servei d'urgències a les nits i cal desplaçar-se a l'hospital de la localitat veïna de Blanes. Un fet que critiquen tant els veïns com el consistori en ple. Mostra d'això són les 8.000 signatures que els veïns han recollit i que han entregat al conseller, juntament amb un manifest que recull els arguments a favor d'obrir les urgències nocturnes tot l'any.

La resposta, al desembre

Aquesta és la segona vegada que el conseller rep als representants municipals de Lloret per tractar el tema de les urgències. Segons ha explicat l'alcalde, la trobada ha estat "positiva" malgrat no n'han tret cap compromís concret.

En la primera trobada, Comín havia explicat que estaven elaborant un estudi per reformular tant les urgències com l'atenció continuada a l'atenció primària. Aquest estudi, inicialment, havia d'estar acabat aquest estiu però el conseller ha reconegut que van tard. Aquest document fixarà els criteris i farà decantar la balança sobre les principals inversions que ha de fer el departament. La nova previsió és que estigui enllestit al desembre.

L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, també ha explicat que la conselleria els ha convidat a una jornada de participació ciutadana el proper 14 d'octubre. En aquesta trobada es reuniran diversos ajuntaments que han fet peticions a Salut i es definiran els criteris que s'usaran a l'hora de prioritzar actuacions. L'alcalde confia que Lloret pot aconseguir el seu objectiu perquè, segons argumenta, aporta dades "objectives" per demostrar que el servei és necessari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Arrenca la Fira de Sant Miquel d´Hostalric
Arrenca la Fira de Sant Miquel d´Hostalric

Arrenca la Fira de Sant Miquel d´Hostalric

La població acull desenes d'activitats des de dissabte fins a dilluns

ERC expulsa del grup municipal de Tossa la seva única regidora

ERC expulsa del grup municipal de Tossa la seva única regidora

L'edil Núria Serra passarà al grup mixt, tot i que la decisió no afectarà la seva militància

Sils celebra la festa major

Sils celebra la festa major

Consulta el programa d'actes de tot el cap de setmana

Un policia de Lloret dóna positiu en drogues mentre estava de servei

L'Ajuntament ha iniciat l'expedient disciplinari que el pot expulsar del cos per aquesta infracció...

Salut decidirà al desembre si Lloret pot tenir urgències nocturnes durant tot l´any

Salut decidirà al desembre si Lloret pot tenir urgències nocturnes durant tot l´any

L'alcalde, representants de tots els grups municipals i dels veïns es reuneixen amb el conseller i...

Tallen la llum a 12 cases de Maçanet que la tenien punxada

Tècnics d'Endesa desfan les connexions il·legals i l'ajuntament ofereix als afectats ajuda

Enllaços recomanats: Premis cinema