Caldes inicia el procés per decidir el futur del paratge de Sant Maurici

El ple aprova el programa de participació ciutadana per a l'elaboració del Pla especial que ha de definir els usos i que podria estar a punt el juliol

03.10.2016 | 07:15
El Pla Especial de Sant Maurici ha de determinar els usos que ha de tenir aquest paratge.
El Pla Especial de Sant Maurici ha de determinar els usos que ha de tenir aquest paratge.

L'Ajuntament de Caldes ha iniciat el procés per elaborar el Pla Especial de Sant Maurici que determinarà els usos que ha de tenir aquest paratge i que ha de garantir la conservació tant del patrimoni tangible com intangible d'aquest espai caldenc. De moment, en el ple celebrat dilluns passat es va aprovar la programació de tres sessions de participació ciutadana -una de les quals ja es va celebrar el passat 20 de setembre- durant les quals els caldencs podran fer propostes per a la modificació del POUM en relació a aquest sector i la redacció d'aquest pla. Les dues sessions restants estan previstes per a l'11 d'octubre i el 8 de novembre.
Segons el calendari d'actuació previst, un cop realitzades les sessions, es portarà l'avanç del Pla Especial al ple de novembre per a la seva aprovació, i la redacció del mateix -amb el vistiplau de la Comissió de seguiment- començaria el febrer, amb l'objectiu de poder assolir-ne l'aprovació definitiva el juliol del 2017.

Crítiques de l'oposició
Actualment, aquest paratge pertany al consistori, després que l'adquirís el maig de l'any passat al seu propietari, Lluís Quer, per un total de 300.000 euros. L'acord de compra incloïa la compra de 17.644,23 metres quadrats dins dels quals hi ha: l'ermita del segle XIX, les restes de la capella anterior i del castell de Malavella, els entorns dels tres edificis i el porxo, entre altres espais. La casa i una franja de terreny que hi ha al davant de l'edifici, però, van ser adquirides fa uns mesos per l'alcalde, Salvador Balliu. Aquest fet va aixecar les crítiques dels grups de l'oposició (ERC i PIC), els quals van qüestionar "l'ètica" del batlle en la compra d'aquesta casa, "l'únic element de tot el conjunt que permet guanyar diners", ja que no és de propietat municipal.
Així mateix, van criticar que la Comissió de seguiment es va crear el maig del 2012 per acord de ple aprovat per unanimitat i que des de llavors, només s'havia reunit en "una sola ocasió". Per aquest motiu van demanar explicacions a l'equip de govern (CiU) sobre el Pla Especial, apuntant que les tres sessions informatives sobre la gestió de Sant Maurici, convocades pel govern local "sense informar ni al ple ni a la Comissió, fan pensar que només vol rentar la seva imatge".

Consolidar l'ermita
D'altra banda, l'equip de govern va aprovar de manera inicial, per Junta de Govern local, el projecte d'obres per a la consolidació de l'ermita de Sant Maurici que, segons Balliu, consistirà a "arreglar el teulat que està en bastant mal estat", entre altres actuacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema