L'equip de govern d'Amer (CiU-ERC) ha rebutjat la proposta feta per l'únic grup a l'oposició, Junts per Amer (JA-FIC), de formar govern a tres. Així ho va confirmar ahir el seu portaveu, Moisès Garcia, qui va assegurar que, tot i la «resposta negativa», des de la formació seguiran «insistint» per aconseguir «un canvi real per millorar la vida dels amerencs».

Format per quatre regidors, aquest grup assembleari va entrar la proposició de govern al registre municipal el juliol passat amb l'objectiu de fer «canvis». «Després d'un any sense poder intervenir ni accedir a les decisions del dia a dia i de futur de la nostra vila, evidenciem la continuïtat, sense canvis substancials, de la gestió del consistori», va exposar aquesta formació en un comunicat on afegien que volien «treballar de manera transversal, consensuada i transparent, per aconseguir una gestió més efectiva de l´Ajuntament». «Els convergents ens van dir que no a través d'un escrit, mentre que ERC sabem segur que també han rebutjat la proposta», va precisar Garcia.

A l'escrit remès al JA-FIC, la secció local de CiU assegura que valoren «positivament» la feina de l'oposició «tan necessària» en un consistori i també «el primer any de govern» de coalició amb ERC. «Consideraríem inadequat que es plantegi ara una reestructuració del govern municipal que en representi la seva desaparició», exposa CiU d'Amer en el document.

Tot i això, Garcia assegura que des de l'oposició seguiran «insistint» en aquest govern a tres perquè «ho devem als amerencs», ja que -va recordar- en les últimes eleccions municipals van perdre un cinquè regidor -i l'alcaldia- per només 13 vots.