El grau actual d'aprofitament dels productes turístics a Blanes és del 22%, un llindar que es considera «molt baix» en comparació amb altres destinacions referents. Així es desprèn de les conclusions del Pla de Màrqueting de Turisme elaborat per encàrrec de l'Ajuntament, que es va presentar ahir al Consell Municipal de Turisme. Es tracta del primer estudi d'aquestes característiques realitzat en aquest municipi de la Costa Brava.

Així, segons aquest pla, alguns dels punts forts de Blanes són: la seva ubicació com a portal de la Costa Brava, les platges i el mar, el turisme familiar, el potencial històric, el turisme esportiu i la Tordera com espai natural. Mentre que entre els punts febles s'hi inclou: la manca de lideratge turístic que pateix Blanes, una imatge de destinació que no s'ha renovat, l'estat en què es troba la zona dels Pins, la manca d'aparcament al centre, els horaris comercials i poc aprofitament dels valors amb què compta la vila. També s'assenyala la manca d'hotels als Pins i al centre, així com la necessitat de millorar la qualitat dels actuals.

Respecte al rànquing de productes més destacats del municipi que compten amb un nivell d'atracció mitjà-alt s'hi inclouen: el Concurs Internacional de Focs d'Artifici, la Ciutat Esportiva, el Jardí Botànic Marimurtra i les platges guardonades amb la Bandera Blava de Qualitat Mediambiental.

Per tot això, es recomana al consistori que s'inverteixin 375.000 €/any en accions de promoció. Aquesta xifra es traduiria en un total de 61 accions proposades a dur a terme d'aquí al 2020. En aquest sentit, alguns dels objectius marcats per aquesta data són: que els places hoteleres passin de les 3.574 actuals a créixer fins a les 4.095; les de càmpings de les 12.500 a les 13.000; i les d'apartaments, de les 2.400 a les 3.050.

També es fan sis propostes de nous atractius turístics que són: la creació del Museu dels Focs de Catalunya; la Sala de Concerts de la Costa Brava; els Miradors de la Costa Brava; la Fira de l'Equipament Esportiu; la Setmana Bolaño de Poesia; i l'Espai d'Interpretació «Blanes i el Mar», entre altres accions.