El ple de l'Ajuntament d'Hostalric va aprovar, dilluns passat, les ordenances fiscals per a l'exercici 2017 amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU) i el vot en contra d'ERC i ICV. Segons va informar ahir l'Ajuntament, enguany s'abaixarà l'Impost sobre els Béns Immobles (IBI) entre un 4% i un 5% perquè s'ha calculat sobre el valor cadastral reduït a un 8%, una disminució sol·licitada «voluntàriament» pel govern local a Hisenda.

Pel que fa a la taxa d'escombraries, l'any vinent serà un 5% més cara per als habitatges familiars, comerços i petites indústries. Aquesta puja és conseqüència de l'increment que tindrà el cànon de gestió de residus de la Generalitat.

Pel que fa als preus públics de la Llar d'infants municipal també s'han modificat amb un increment un 2,7%, la qual cosa representarà pagar uns 4 euros més en el rebut mensual.

En les ordenances 2016, els preus no es van tocar, tot i que es va fer una ampliació de l'horari del servei. Com a novetat, s'ha incorporat una nova ordenança que preveu sancions en relació amb el consum de begudes alcohòliques als espais públics.

Amb la modificació de les ordenances per a l'exercici 2017, l'Ajuntament té previst ingressar a les arques municipals 1.855.000 d'euros, uns 50.000 euros menys que aquest any.