La piscina municipal de Lloret de Mar ha guanyat un total de 470 abonats en menys de dos mesos, després de la rebaixa de prop del 20% que s'ha aplicat a les quotes d'abonament, entre altres mesures econòmiques i comercials. Així ho va confirmar ahir el director d'aquesta instal·lació, Ricard Salinas, qui va especificar que si la situació segueix en aquesta «línia ascendent i sent molt optimistes», es podrien començar a obtenir els primers guanys a partir del 2020.

Així, segons va concretar Salinas, la piscina -gestionada directament per l'Ajuntament- ha passat de tenir 1.270 abonats a finals d'estiu a 1.740 persones registrades ahir, fet que suposa un augment total de 470 usuaris.

«El setembre vam rebaixar les quotes d'abonament generals al voltant del 20%, vam crear nous packs familiars i vam implantar la gratuïtat per als nens menors de cinc anys», va explicar el director de l'equipament, qui posava com a exemple de la rebaixa el canvi en la quota mensual per als adults. «Abans pagaven 52,70 euros al mes i ara s'ha rebaixat a 43,95 euros» deia Salinas, qui afegia que l'objectiu d'aquesta mesura és «obrir la piscina» a un públic «més familiar».

La rebaixa de preus però, no és l'única actuació que s'ha realitzat en aquest equipament per atraure nous abonats. «Hem aportat nous materials esportius, s'han fet reparacions a la piscina i millores en algunes sales com la de fitness, s'han incrementat les activitats i cursets dirigits als infants i hem millorat els programes aquàtics», va puntualitzar Salinas qui va avançar que està previst que pròximament s'habiliti una zona d'aparcament amb 100 places exclusives per a abonats. «Si tot va bé, en un futur també hi instal·larem dues pistes de pàdel» afegia.

En aquest sentit, el director de la instal·lació va destacar que si tot segueix en aquesta línia «ascendent» els primers guanys es podrien començar a notar «sent molt optimistes» a partir del 2020, tot i que va precisar que l'objectiu no és «obtenir guanys» sinó aconseguir «un equilibri financer». «El que busquem és revertir la situació de dèficit que existeix actualment i que és d'uns 350.000 euros» va dir Salinas.

Gestió municipal directa

Inaugurada el 2014, la piscina municipal està gestionada directament per l'Ajuntament des del mes de maig passat, després que l'antic gestor, la unió temporal d'empreses (UTE) entre Sportise i Clece renunciés a la concessió al·legant la pèrdua de més de mig milió d'euros el primer any.

Justament en el ple del mes de juliol passat, l'equip de govern (PSC, CiU i ERC) va anunciar que estaven estudiant la possibilitat d'abaixar les quotes d'abonament de la piscina municipal entre un 15% i un 20% i aplicar noves estratègies comercials que es començarien a aplicar al setembre, per tal d'atraure més públic. «Ho hem tirat endavant i està sent un èxit.

De moment, tenim moltes peticions de grups i de gent de Lloret per venir a la piscina» va valorar el regidor d'Esports, Joan Bernat, qui va afegir que ara el pròxim pas és «diversificar l'oferta» per atraure veïns dels pobles del voltant». «Per nosaltres l'objectiu no és tant aconseguir una rendibilitat econòmica com una de social» va especificar Bernat, qui va posar com exemple «facilitar» que els nens puguin practicar esport.

Respecte al concurs convocat pel consistori per triar la nova imatge corporativa de la piscina, Salinas va avançar que hi ha més de 70 idees presentades i que el veredicte es donarà a conèixer d'aquí a dues setmanes.