La secció quarta de l'Audiència de Girona ha absolt un home -a qui la fiscalia demanava 10 anys de presó- per disposar d'un material que permetia fabricar bitllets de 50 i 20 euros. El tribunal ha considerat que no ha quedat acreditat, «amb la seguretat i la certesa» que requereix un procés penal, que els instruments i les substàncies que tenia l'acusat es destinessin «específicament» a la fabricació de moneda. D'aquesta manera, la sentència ha recollit la petició de la defensa del processat, exercida per l'advocat Joan Comas, que sol·licitava l'absolució de l'home.

En el judici, l'acusat va assegurar que disposava d'aquest material per imprimir vals de descompte i fer estampats brillants de samarretes. Llavors, el processat va explicar que la maquinària que tenia al garatge-traster del seu habitatge de Sils va comprar-la a través d'Internet amb l'objectiu de promocionar el negoci d'artesania de la seva parella. De fet, a part de l'absolució pel delicte de tinença de material destinat a la falsificació de moneda, la resolució de l'Audiència ha apuntat que s'han de retornar a l'acusat les màquines d'impressió.

Pel que fa als rotlles amb hologrames de 50 i 20 euros que es van confiscar, així com el pot de tinta, la sentència ha acordat que es destrueixin. La resolució ha valorat que el material que es va intervenir al processat seria apte «no per fabricar bitllets falsos, sinó per incorporar als bitllets prèviament falsificats determinats elements de seguretat», com els components hologràfics. Per això, ha remarcat que no es pot concloure amb certesa que la possessió de la maquinària «tingués com a finalitat la falsificació de moneda».