Blanes va donar ahir el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Gamba, que enguany s'allargaran durant tot el mes de maig. Organitzades per l'Ajuntament de Blanes amb el suport de la Confraria de Pescadors, l'any passat es van organitzar per primera vegada del 15 al 30 de setembre, però aquest 2017 s'han avançat tenint en compte la millor temporada de captures.

En total hi participen 11 restaurants que oferiran plats que es confeccionen amb la gamba com a producte central. Es tracta de: Ca la Luci, Can Borrell, Can Flores, Celler Sant Antoni, Juanma, Kiku, La Balma, La Gaviota, Sa Nansa, Sentits i Va de Catas. Respecte als preus dels menús, van des dels 14 euros el més assequible fins als 50 ? un dels més elaborats.

També, com a novetat, s'han elaborat 80 davantals amb la mateixa serigrafia identificativa que portaran els cuiners i cambrers. A més, bona part dels restaurants adherits a la iniciativa participen en la campanya de difusió de les jornades cedint dos menús per als concursos que es fan a través de diversos mitjans. «La segona edició de les jornades gastronòmiques dedicades exclusivament a la gamba volen ser una manera molt explícita de reivindicar aquest producte com a propi», va especificar el consistori a través d'un comunicat.