Accident de Caldes: Els Mossos acusen els propietaris del restaurant d'un homicidi imprudent

Els responsables de l'establiment declaren davant la policia, que també els investiga per sis delictes de lesions

11.05.2017 | 23:32
L´acusat i els seus advocats arriben als jutjats de Santa Coloma de Farners.

Els Mossos d´Esquadra acusen els propietaris del restaurant Mas Oller de Caldes de Malavella, on diumenge es va produir l´accident amb un castell inflable, d´un homicidi imprudent per la mort de la nena de 6 anys. La policia també investiga els responsables de l´establiment per sis delictes de lesions per imprudència pels altres infants ferits en l´accident. La parella de propietaris ha declarat aquest dijous al vespre a la comissaria de Santa Coloma de Farners i ara es preveu que els Mossos entreguin al jutjat, com a molt tard el proper dilluns, l´atestat d'aquest cas.

Els amos de l´establiment, que no han fet declaracions als periodistes, han assistit a la comissaria acompanyats dels seus advocats, Carles Monguilod i Jordi Corominas. Després de la declaració, Monguilod ha explicat que els Mossos han preguntat als propietaris sobre els ancoratges del castell inflable i ha afegit que les causes de l´accident segueixen sent «una incògnita».

Tot i que no s´ha aclarit quants punts d´ancoratge estaven subjectats en el moment de l´accident, el lletrat ha remarcat que l´inflable es muntava i es desmuntava cada dia que es feia servir. En concret, un mateix treballador del restaurant –que va declarar anteriorment com a testimoni davant els Mossos– sempre s´encarregava d´aquesta tasca i els propietaris de l´establiment han insistit que quan feia vent ja no es muntava l´atracció.

Monguilod també ha qüestionat l´acusació d´imprudència. «El codi penal preveu que una causa accidental pot provocar un resultat tan tràgic com aquest», ha exposat l´advocat, que ha subratllat que la gravetat de la imprudència «no té res a veure amb el resultat». «Jo no hi sé veure una conducta imprudent», ha afegit, mentre ha destacat que després de cinc dies de l´accident «ningú s´ha atrevit a dir per què va passar». Per això, Monguilod ha argumentat que es tracta d´un fet accidental «que ningú podia preveure». El lletrat ha manifestat que es farà front a la responsabilitat civil dels fets i ha recordat que el restaurant disposa de dues pòlisses d´assegurança, una de les quals dedicada específicament a les activitats de la terrassa.

En aquest sentit, l´advocat dels amos de l´establiment ha apuntat que l´Ajuntament de Caldes ha confirmat que l´activitat del restaurant «està perfectament regulada i amb totes les llicències vigents» des de l´any 1992. Així mateix, ha reiterat que de moment tampoc s´ha aclarit si l´establiment havia de tenir un permís per instal·lar l´inflable. «No està clar que es necessités una llicència concreta per a aquesta activitat», ha afirmat.

Monguilod ha avançat que els propers dies el cas «es judicialitzarà», ja que es preveu que entre aquest divendres i el dilluns de la setmana vinent els Mossos entreguin l´atestat de l´accident al jutjat número 3 de Santa Coloma.


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema