L'empresa de salvament i socorrisme Proactiva, contractada per l'Ajuntament de Lloret de Mar, va realitzar aquest estiu un total de 2.412 intervencions a les platges de la localitat.

Segons l'informe presentant per l'empresa, 1.882 actuacions corresponen a incidències diverses (atenció sanitària per picades de medusa, petites ferides, al·lèrgies, cremades solars, contusions i fractures); 32, a rescats; 24, a atencions a persones perdudes; 36, a accidentats que van necessitar evacuació amb ambulància; i 438, a assistències al servei de bany a discapacitats. Les intervencions es van dur a terme a les cinc platges lloretenques: la de Fenals, Lloret, Canyelles, sa Boadella i la de Santa Cristina.

Respecte a les accions preventives, van ascendir a 32.466 i les més freqüents van ser: advertiments per evitar el bany fora de zona de banyistes, recomanacions per extremar la seguretat en les zones de roques i les advertències en cas de mala mar. «Lloret de Mar és un dels municipis de Catalunya que ofereix més mesos aquest servei de salvament i socorrisme a les seves platges», va destacar el regidor de Platges, Jordi Orobitg, qui va recordar que el consistori inverteix més de 375.000 euros en material i recursos humans.