La xarxa enviava la droga des del Marroc a través d'embarcacions que deixaven la càrrega a les platges de Tarragona i Barcelona. Es calcula que des del mes de gener passat, haurien mogut més de 20.000 quilos d'haxix. També s'han intervingut 1.725 litres de gasolina, més de 17.400 euros, quatre furgonetes i tres turismes.

Les investigacions van començar el mes de gener passat, quan es va tenir notícia d'un possible desembarcament de drogues a la costa nord de les comarques de Barcelona. Es va establir un dispositiu policial a aquell punt i també a les vies paral·leles a la línia costera de la comarca del Maresme i es van intervenir 101 farcells d'haxix, d'uns 3.000 quilos, que viatjaven en una furgoneta que circulava per l'autopista C-31. El conductor també va ser detingut.

El mes de maig, davant les costes de l'Ebre, a l'Ampolla (Baix Ebre), es van intervenir 1.100 quilos més d'aquesta droga. Un mes més tard, se'n van confiscar 1.860 quilos en 62 farcells, a la platja del Far del municipi de Vila-seca (Tarragonès) i es van detenir 6 persones amb nacionalitat marroquina.

Durant la investigació, es va descobrir que el grup havia intentat fins a quatre cops portar una embarcació des del Marroc carregada d'haxix. La presència policial, però, els va obligar a tornar al seu origen i en dues ocasions van llançar el carregament al mar. També se sap que, amb motiu de la desaparició d'una part del carregament, els dirigents de l'organització tenien previst segrestar alguns dels col·laboradors a qui acusaven d'haver-se quedat amb la droga.

Durant els mesos d'octubre i aquest novembre s'ha donat per acabada l'operació amb la detenció de dotze persones més, entre els quals hi havia sis espanyols, cinc marroquins i un romanès. Fruit dels registres, s'han incautat 17.435 euros, quatre furgonetes, tres cotxes i 1.725 litres de gasolina en 69 garrafes preparades per proveir la pròxima embarcació. Per altra banda, als membres de l'organització també se'ls imputa la participació en la descàrrega d'haxix a les costa de Múrcia i Girona, on les forces de seguretat van intervenir més de 8.000 quilos d'aquesta droga.

La investigació s'ha dirigit des del Jutjat número 4 de Mataró.