La popular xarxa social d'Internet Facebook va tancar temporalment el seu servei de xat per problemes de seguretat que permetien a altres usuaris conèixer les converses privades dels seus amics, va informar avui la web Techcrunch.

Hores després, el xat va passar a estar completament operatiu.

El portal tecnològic va mostrar en un vídeo com qualsevol membre de Facebook podia veure el xat de les seves amistats en aquesta xarxa si accedia al seu perfil públic a través de la seva àrea privada.

La bretxa de seguretat donava accés també a les peticions d'amistat que tingués l'usuari.

L'empresa californiana va comunicar hores més tard, a través de Techcrunch, que un cop rebuts els informes sobre el problema de seguretat els seus "enginyers el van diagnosticar immediatament i desactivar la funció de xat".

Així mateix Facebook va assegurar que ja s'havia solucionat la incidència d'accés a les sol•licituds d'amistat per part de tercers.

Es tracta de la segona notícia que qüestiona els controls de privacitat d'aquesta xarxa social aquesta setmana, després que el dilluns l'empresa de serveis de seguretat d'internet iDefense informés que un "hacker" venia comptes fictícies i robades de Facebook a través de Internet.