Més d'una vintena de pàgines webs han tancat al llarg del dia d'avui com a protesta davant de la possible aprovació dimarts que ve de la disposició coneguda com a 'llei Sinde', mesura que convertirà Internet "en una tele més, al servei del poder".

'Cinetube', 'Seriesyonkis', 'El rincón de Jesús', 'Cinema gratis' o 'Por descarga directa' han estat alguns dels participants d'aquesta iniciativa, les quals en la majoria dels casos redirigeixen a un text explicatiu del motiu del tancament a tots els usuaris que volen accedir als seus continguts.

"Si s'aprova la 'llei Sinde', aquesta pàgina desapareixerà. Internet serà una tele més, al servei del poder. Per la llibertat d'expressió a la Xarxa. No a la censura. No a la llei Sinde. No al tancament de webs", han explicat en aquest breu text. Tots ells redirigeixen els usuaris al portal 'No al tancament de webs' un espai on hi ha un manifest del moviment.

'No al tancament de webs' allotja també 'enllaços' a alguns dels principals llocs que s'han oposat a la 'llei Sinde' com 'Xarxa sostenible'. En la seva última entrada, demana als internautes "seguir teixint" ajuda per evitar la disposició ja que, en cas d'aprovar-se, suposaria "un canvi per sempre per tot l'Internet espanyol".

"T'invitem a veure els vídeos, a escoltar-los, a llegir i a reflexionar. Quan t'hagis informat sobre el perill per a les llibertats que representa la llei Sinde, no et quedis assegut. Surt al carrer i explica-ho a totes aquelles persones que coneguis, molt especialment a aquelles que viuen desconnectades d'Internet", explica als ciutadans.

Aquest document responsabilitza els Estats Units com a "incitador" de l'aprovació de la mesura, ja que "ha pressionat i trepitjat la sobirania nacional espanyola" per tirar endavant el tancament de webs. "És una imposició estrangera per aconseguir un Internet submís i acceptable", ha assenyalat.

Malgrat que diversos dels internautes que han intentat accedir a alguna d'aquestes web s'ha vist perjudicat --fins i tot algun d'ells les estava utilitzant quan s'ha produït l'apagada, tal i com relaten a diversos fòrums--, la majoria s'ha mostrat partidari de la proposta per defensar la "llibertat" a Internet.

Segons recull el projecte de llei d'economia sostenible, una comissió del Ministeri de Cultura podrà bloquejar una pàgina web si entén que vulnera la propietat intel·lectual o és susceptible de causar dany patrimonial als autors. Això sí, l'execució de l'esmentat acte requerirà d'autorització judicial.

El Govern preveu aprovar la disposició quan es voti la llei a la Comissió d'Economia del Congrés de dimarts que ve, si bé podria no tenir el suport del seu soci pressupostari. Així, el PNB estaria disposat a 'tombar' la mesura i demanar una votació separada de la disposició, de manera que l'oposició podria unir forces per rebutjar-les.