Armand Ruiz, llicenciat en Enginyeria de Telecomunicació de la UPC, ha estat seleccionat per la multinacional IBM per investigar sobre la millora de la seguretat de la gestions bancàries a través d'internet, entre d'altres assumptes.

Ruiz, que actualment és estudiant del Màster of Science in Telecommunication Engineering & Management, participarà en el programa de beques Extreme Blue, i és un dels 240 joves seleccionats entre 3.000 estudiants de tot Europa, ha informat la UPC.

A l'Estat espanyol, a més de Ruiz, IBM ha elegit a una altra estudiant espanyola que va cursar els estudis universitaris d'Enginyeria Informàtica a Stuttgart (Alemanya) després d'haver-se titulat en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Madrid.

El programa Extreme Blue planteja reptes de dificultat tècnica elevada proposats en alguns casos per clients reals de la multinacional com AXA, AG Insurance o Jonhson&Jonhson, que reclamen solucions innovadores a problemes reals de la companyia.

Des de juliol i durant 12 setmanes de treball, els estudiants formen part d'un equip de treball d'un dels quinze laboratoris Extreme Blue repartits per tot el món.

En el cas de l'estudiant del EETAC, que es troba en el laboratori d'IBM a Brussel·les, desenvoluparà un projecte relacionat amb sensors i electrònica per a BNP Paribas Forti, una entitat bancària belga, en concret solucions en matèria de seguretat en les gestions dels clients del banc a través del mòbil.