Com es venia rumorejant, Apple té en ment llançar per a finals d'any un iPad més petit i barat que l'actual. Segons fonts anònimes citades per Bloomberg el preu rondarà els 199 dòlars (158.321 euros) i s'anunciarà a la tardor, per competir amb el recentment presentat Nexus 7 d'Asus i Google.

Segons han avançat dues fonts anònimes pròximes al desenvolupament d'aquest iPad, el nou model tindrà una pantalla de 7 o 8 polzades, una mida que al seu dia Steve Jobs va dir que no triomfaria al sector. L'actual iPad té una pantalla de 9,7 polzades.

Quant al preu del pròxim 'tablet' d'Apple és probable que sigui similar al del Nexus 7 de Google i el Kindle Fire d'Amazon, al voltant dels 199 dòlars (158.321 euros). Un dels canvis que permetrà aquest preu tan reduït és que l'iPad "mini" no portarà la pantalla d'alta definició (rtina display) que caracteritza el nou iPad actual, segons les fonts.

El llançament es preveu que sigui anunciat oficialment per la companyia en el mes d'octubre d'aquest any, coincidint amb el llançament a nivell global del Nexus 7, un dispositiu molt potent que està generant moltes expectatives en el sector.

Les previsions d'un analista de Sterne Agee & Leach Inc, Shaw Wu, apunten que el nou iPad podria soscavar les ambicions de Google, Microsoft i Amazon.com Inc (AMZN) per guanyar atracció a l'avançat mercat dels 'tablet '.

Tot i la filtració d'informació del nou iPad, el portaveu de Cupertino, Trudy Miller, va declinar ahir fer comentaris a la seu d'Apple a Califòrnia.

Des que l'iPad es va posar a la venda l'abril de 2010 Apple s'ha convertit en el líder del mercat dels 'tablets'. La companyia ha guanyat 66,4 bilions de dòlars en vendes només en aquest any. Segons Gartner Inc la vendes del 'tablet' de l'empresa liderada per Tim Cook suposen el 61 per cent del mercat.

De moment l'iPad pot destacar sobre el Nexus 7 perquè, a diferència de Google, Apple sí ven a les botigues físiques ja que compta amb 360 Apple Store on els consumidors poden comprar l'aparell, no sense abans provar-ho i convèncer-se que realment volen comprar un producte gràcies al servei d'atenció al client tan cuidat amb què compten.