El gegant de Mountain View Google castigarà la violació de drets d'autor situant a aquestes webs en els últims llocs de la llista de resultats de cerca.

El que pretén la companyia amb aquesta novetat en els seus resultats de cerca és "ajudar els usuaris a trobar fonts de contingut legítimes i de qualitat més fàcilment-ja sigui aquesta la previsualització d'una cançó del web de música NPR, un programa de televisió en Hulu o música en streaming procedent de Spotify ".

Google porta combatent d'alguna manera les webs amb continguts il · legítims des de fa dos anys. Des de 2009 fins al dia d'avui el gegant de les cerques ha anat rebent i processant cada vegada més notícies eliminades per atemptar contra les normes de copyright. Concretament, al mes de juliol l'empresa de Mountain View va rebre un total de 4.411.141 URL la retirada va ser sol · licitada per usuaris del cercador, segons l'informe de transparència de Google.

Els propietaris dels drets d'autor de l'obra seran els únics que coneguin el que està autoritzat i només els tribunals podran decidir si un 'copyright' ha estat infringit, segons informa Google al seu bloc Inside Search. Per la seva banda, el mòdul no podrà determinar si un web particular viola o no les lleis de copyright.

Aquest nou canvi en la política de drets d'autor en el resultat de cerques de Google es traduirà en una influència notable en el rànquing de resultats de cerca. No obstant això, la companyia no tindrà autoritat cap a l'eliminació de cap pàgina a menys que rebi una notificació per part del titular dels drets d'aquest contingut, en aquest cas el cercador prendrà mesures al respecte sobre aquests llocs presumptament "pirates". De manera que, els resultats de cerca que hagin rebut moltes alertes per infringir les normes de copyright apareixeran en l'últim lloc de la llista de resultats de cerca.

Google també ha pensat en el cas del propietari de la pàgina eliminada per infringir suposadament els drets d'autor, ja que continua oferint "les eines de" contra-notificació "perquè aquells qui creuen que els seus continguts han estat erròniament eliminats puguin aconseguir restaurar" .

Amb aquestes paraules explicava la companyia en el 'post' que van publicar al seu bloc el passat 10 d'agost per anunciar els nous canvis en el resultat de cerques que es farà efectiu a partir d'aquesta setmana. De fet, per finalitzar el seu comunicat afirmaven que continuarien sent transparents en el que es refereixi al copyright.

Com bé informa Google al seu Informe de Transparència, la companyia "rep amb freqüència sol · licituds dels propietaris de drets d'autor i les organitzacions notificadoras que els representen, per tal de que retiri els resultats de la cerca que enllacen amb material que suposadament infringeix els drets d'autor. Cada sol · licitud designa les URL específiques que s'han de retirar, i ells indiquen les porcions de domini dels URL que es demanen retirar en els dominis especificats ".