Quan el Galaxy SIII de Samsung va caure a les meves mans per primera vegada, a Londres, les sensacions no van ser bones. I és que jo no volia que aquest telèfon m'agradés. Era massa prim, la seva pantalla massa gran, massa lleuger, massa curvilini, massa zen. En definitiva, massa coreà per al meu gust. Però aviat va arribar la unitat de prova i va començar a captivar-me.

La subtilesa amb que es porta a la butxaca dels pantalons tirava per terra la teoria que amb semblant pantalla -4,8 "- havia de ser incòmode de portar. Res més lluny de la realitat. En el dia a dia aquest terminal es mou amb soltesa i la seva corbada silueta et permet agafar-lo amb facilitat i sense perill que acabi a terra.

Malgrat les primeres i positives sensacions, volia seguir buscant-li 'defectes'. El tan criticat sistema operatiu Android ha millorat molts enters en aquesta versió 4.0, i si a sobre el 'tuneges' per al teu propi telèfon -com ha fet Samsung -el resultat és sorprenentment bo.

La poca cura amb la que manegen altres smartphones amb Android es torna en un joc de nens en què gairebé qualsevol operació ratlla la més absoluta senzillesa. Per si això fos poc, la botiga d'aplicacions d'Android, Google Play, es veu complementada -i de quina manera- amb la pròpia botiga d'aplicacions de Samsung, molt més activa que mai. D'aquesta manera tindrem dues opcions a l'hora de buscar apps.

I és que si d'alguna cosa pot presumir la nova joguina de Samsung és de solucions innovadores. Cada vegada que l'utilitzes et sorprèn amb alguna cosa nova, i has de ser molt conscienciós per descobrir totes. Al·lucines quan amb només apropar el telèfon a l'orella et permet trucar a qui vulguis usant la veu, sense necessitat de prémer cap botó, o quan s'activa tot sol en agafar-lo per mirar. Però el millor és veure un assistent per veu que funciona bé, i en castellà -per fi-. Un punt important a favor. Amb l'iPhone encara esperem que estigui en aquesta llengua...

La càmera és supèrbia, eficaç fins i tot amb poca llum, i el seu sistema Best photo tria quina és la millor de tota una seqüència de fotos. I cal reconèixer que el telèfon és bonic. I té multitud d'accessoris. Aquí han après bé la lliçó: un telèfon necessita 'extres 'perquè el seu valor augmenti.

Té moltes més novetats tecnològiques, gairebé diria que no li falta de res, i un té la sensació que per fi la coreana Samsung ha fet un telèfon que li pot parlar de tu a tu a l'últim iPhone d'Apple, el 4S. Fins i tot el supera en molts aspectes. Però el millor de la tecnologia és que en aquesta interminable carrera tots juguen. Ara la pilota és al camp d'Apple, els toca jugar i tot em fa pensar que ho faran aviat.