Google va anunciar ahir que es troba desenvolupant unes lents de contacte capaces de mesurar els nivells de sucre presents en les llàgrimes, un dispositiu dissenyat per a les persones que pateixen diabetis. Les lents intel·ligents estan equipades amb un xip sense fil i un sensor inclosos entre dues capes de material d'una lent de contacte tova. Segons la companyia, aquest dispositiu electrònic en miniatura és capaç de detectar els nivells de glucosa obtenint informació de les llàgrimes humanes.

Els prototips que es manegen ja poden generar una lectura dels nivells de glucosa per segon i la intenció de la companyia californiana és que es puguin utilitzar com un sistema d'advertiment per al pacient diabètic. "Estem explorant la integració de minúscules llums LED, que podrien encendre's per indicar que els nivells de glucosa estan per damunt o per sota de certs llindars", va explicar.

El projecte es troba encara en "els seus inicis", si bé la tecnològica va informar en el seu blog oficial que ja ha passat diversos estudis de recerca clínica i que s'està treballant amb la FDA, l'organització nord-americana encarregada de l'aprovació de medicaments. Encara queda molta feina per fer abans que aquesta tecnologia es converteixi en un sistema que la gent pugui usar", va matisar. Malgrat tot, el seu llançament podria arribar aviat.