Diari de Girona

Les millors aplicacions del 2015, segons Apple i Google

Periscope, una app per retransmetre en 'streaming', i Colorfy, un programa de pintura, les més destacades

26.12.2015 | 12:55
Les millors aplicacions del 2015, segons Apple i Google
Les millors aplicacions del 2015, segons Apple i Google

Des de fa ja diversos anys la multinacional Apple publica a l'Apple Store una secció en la que recopila les millors apps per als diferents dispositius.

La millor aplicació per Apple i els seus iPhone en aquest 2015 ha estat Periscope. Aquesta aplicació, una de les més populars del moment a nivell internacional, és capaç de retransmetre vídeos en temps real a través de Twitter. Aquí a Espanya no només la utilitzen els famosos. Antena 3 Notícies es va convertir, fa poc, en els primers serveis informatius en retransmetre a través de l'app.

En segon lloc, com a finalista de les apps per als telèfons mòbils, ha quedat l'editor de fotografies i imatges anomenat Enlight. Apple també destaca Workflow (automàtics de processos per a dispositius iOS), Instagram, Hopper (predictor de preus de bitllets aeris), Darkroom (editor de fotografia) i Lark (entrenador personal).

La Fàbrica de Robots ha estat qualificada com la millor aplicació per a les tablets iPad. És un programa dirigit a nens que els permet crear i personalitzar robots. I en aquesta categoria la finalista ha estat Liquid Text, un lector i editor de PDFs, documents de Word i presentacions per a Power Point.

Lara Croft GO és el joc de l'any, digne successor de Hitman GO amb la seva genial proposta i ambientat, aquest cop, en el món de la inquieta aventurera. Per la seva banda, The Mesh, el que ha estat finalista, és una nova volta de rosca a coses com els sudokus en què cal aconseguir la màxima puntuació amb els números a cada ronda.

En el rànquing publicat per Apple, també hi ha lloc per a la música. Alejandro Sanz ha estat l'escollit com a millor artista i "El perdó" de Nicky Minaj com a millor cançó de l'any. Al cinema, a més de Inside Out, Apple ha triat a Alejandro Iñárritu com a millor director pel film Birdman.

Google

Per la seva banda, Google, responsable del llançament i desenvolupament del sistema operatiu d'Android, també ha fet un llistat de les millors aplicacions del 2015.

En ell destaca, en primer lloc, Colorfy, a la qual Google qualifica com "la millor aplicació gratis de llibre per pintar per a adults en Android", encara que també està disponible en iOS. I és que els dibuixos antiestrès per pintar, ja sigui al mòbil o en llibres amb mandales, estan a l'ordre del dia.

Jet, que figura en el segon lloc de la llista de Google Play, és una aplicació de compres que sorgeix com a competència a Amazon ja que Google defineix com "una plataforma per a compres intel·ligent que troba forma de convertir els costos integrats en oportunitats per estalviar diners ".

Altres de les 'apps' seleccionades pel cercador són: Khan Academy (educació). Flipagram (presentacions amb fotos, vídeo i música), Adobe Photoshop Lightroom (editor de fotografia), B & H Photo Video Pro Audio (audiovisuals) i Ginger Keyboard Emoji (teclat).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Un gironí crea un casc de moto intel·ligent
Un gironí crea un casc de moto intel·ligent

Un gironí crea un casc de moto intel·ligent

El sistema s'activa deu segons després de la caiguda del motorista i alerta els serveis d'urgències...

Qids, una app per a grups de xat de pares i mares

Qids, una app per a grups de xat de pares i mares

Desenvolupada per quatre emprenedors catalans, permet organitzar i agilitzar la comunicació entre...

Detingut Igor Seoane, administrador de Rojadirecta

Detingut Igor Seoane, administrador de Rojadirecta

L'arrest va ser ordenat per un jutge corunyès en el marc d'unes diligències secretes iniciades el...

Google recorda Antoni van Leeuwenhoek, el descobridor dels espermatozoides

Google recorda Antoni van Leeuwenhoek, el descobridor dels espermatozoides

El cercador dedica el seu nou doodle a este científic del segle XVII que va revolucionar la ciència

Enllaços recomanats: Premis cinema