Digue'm què comparteixes a Facebook i et diré com ets

El que publiques a la xarxa social pot revelar parts de la teva personalitat com el teu nivell d'autoestima

22.03.2017 | 07:19
Digue'm què comparteixes a Facebook i et diré com ets

Tots tenim aquest amic que immortalitza tot el que fa cada dia a les xarxes socials: el seu esmorzar, la visita al gimnàs o qualsevol aspecte de la seva vida personal. Però, què porta a unes persones a compartir unes coses i no unes altres?

Un estudi de la Universitat de Brunel de Londres publicat a la revista 'Personality and Individual Differences' ha dividit en diversos grups als usuaris de la xarxa social en funció de les seves publicacions.

Ets una persona que comparteix el seu dia a dia a les xarxes? O prefereixes evitar deixar una gran empremta digital? Sigui quina sigui la resposta, descobreix en quin grup d'aquesta investigació encaixaries segons les teves publicacions a Facebook.

El neuròtic


Utilitza Facebook per buscar l'aprovació i comprensió dels altres. Normalment les persones que es troben en aquest grup solen publicar diàriament extensos textos en què dramatitzen sobre el dur que és el seu dia a dia.

El narcisista


Aquest tipus de persones busquen l'atenció i admiració mitjançant les seves publicacions a Facebook. El seu mur està ple de selfis, frases profundes, els seus èxits, la dieta que fan, la seva rutina d'exercicis, etcètera. La seva motivació és aconseguir el major nombre de'likes' entre els seus amics.

L'intel·lectual


Les seves publicacions a la xarxa social estan plenes d'articles o temes d'actualitat per demostrar als seus amics que tots els seus temes d'interès són transcendentals. Eviten compartir qualsevol tipus d'informació personal al seu perfil.

L'extravertit


Gaudeixen estant envoltats de persones, especialment quan es tracta dels seus amics i familiars. Les persones que es troben en aquest grup busquen mostrar-se més joves del que en realitat són utilitzant imatges acolorides i publicant constantment fotos de les activitats socials que realitzen. També solen publicar estats en què especifiquen com es troben.

L'acurat


Aquest tipus d'usuaris estan orgullosos de ser pares, o almenys això és el que demostren l'omplir els seus perfils de Facebook de fotos, vídeos o missatges sobre els seus fills. La seva motivació és aconseguir l'admiració dels seus contactes a la xarxa social a través dels seus èxits com a pares.

Persones amb baixa autoestima


L'estudi va demostrar a més que les persones amb baixa autoestima tendeixen a publicar estats sobre la seva parella i la seva situació sentimental per potenciar la seva autoestima i demostrar als altres que la seva relació de parella és perfecta. Normalment, aquest tipus de persones solen publicar estats carregats de negativitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Keeko amb nens.
Els robots ja cuiden de l'home

Els robots ja cuiden de l'home

Xina, líder en producció robòtica, desenvolupa humanoides que atenen nens i ancians

New 2DS XL: així és la nova portàtil de Nintendo

New 2DS XL: així és la nova portàtil de Nintendo

Compta amb un disseny més ergonòmic i ofereix més opcions de control

Saps quant val i on pots comprar el nou Samsung Galaxy S8?

Saps quant val i on pots comprar el nou Samsung Galaxy S8?

El gegant sud-coreà vol competir amb l'iPhone 7 de Apple a través d'aquest nou model

´Call of Duty: WWII´: torna el combat clàssic

´Call of Duty: WWII´: torna el combat clàssic

La saga torna als seus orígens amb una història que promet experimentar "la Segona Guerra Mundial...

Enllaços recomanats: Premis cinema