Televisió de Catalunya (TVC) va demanar ahir disculpes "a qui es pugui sentir ofès" per l'escena de la sèrie Ventdelplà en què es veu un grafit amb les sigles del PP envoltades d'una diana.

Un portaveu de la televisió pública va assegurar que no hi ha "cap intencionalitat" en la imatge, inclosa en el capítol emès aquest dimarts. El portaveu va constatar que, en començar la seqüència, els dos actors que la protagonitzen (Emma Vilarasau i Marc Cartes) tapen el grafit, que apareix quan la càmera es mou a mesura que tots dos avancen per un carrer. "Són dècimes de segon", va afegir. En la seqüència, al principi del capítol, es veu el dibuix sobre una paret a l'esquerra de la imatge, mentre els dos personatges en primer pla conversen, sense al·ludir al grafit.

El PP preguntarà al Parlament a la directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Cullell, per què un capítol de la sèrie de TV3, una de les de més audiència de la cadena, mostra en una escena la imatge de fons d'un grafit amb les sigles del partit envoltades d'una diana. El grup va registrar ahir aquesta pregunta al Parlament perquè es respongui a la pròxima comissió de control de la CCMA, l'endemà d'emetre's el capítol en què es pot veure la imatge.

El secretari general del PP català, Jordi Cornet, va criticar que la televisió pública catalana inclogui una imatge "antidemocràtica i subliminal", i va afirmar que "costa imaginar que sigui casual". Cornet va considerar que la inclusió d'aquesta imatge no és només "negativa" per al seu partit, que "és democràtic i té representació parlamentària", sinó també per als espectadors en general.