L'espai de reportatges 30 minuts ofereix avui La guerra invisible, el testimoni d'antics pirates informàtics, especialistes i membres de centres estratègics, analistes en seguretat a internet i antics membres de l'administració nord-americana en matèria d'antiterrorisme, seguretat i conflicte nuclear, ara centrats en aquest nou conflicte a l'ombra.

Des de fa uns anys assistim a un fenomen cada cop més estès i eficaç: els atacs informàtics contra pàgines web d'institucions oficials i de companyies privades. Els motius són diversos: des de la resposta en clau de protesta -l'anomenat grup Anonymous en podria ser un exemple- fins a iniciatives directament delictives contra interessos privats, passant per "estratègies de terror", per motius ideològics, econòmics o polítics.

En un estadi superior al de les pràctiques dels hackers individuals, la potencial capacitat devastadora d'atacs informàtics organitzats a gran escala ha fet posar en alerta governs i organismes internacionals. El reportatge de Doc en Stock per a la cadena francoalemanya Arte "La guerra invisible" arrenca amb l'atac contra la xarxa informàtica d'Estònia fet per un grup organitzat d'ultranacionalistes russos l'agost del 2007. Es va fer com a represàlia per la retirada a la capital estoniana, Tallinn, d'una estàtua de l'època soviètica dedicada a la memòria de l'Exèrcit Roig. No només van aconseguir el col·lapse i la caiguda de les pàgines web governamentals, sinó també la dels bancs, comerços i mitjans de comunicació, entre d'altres. Alguns van assenyalar les autoritats de Moscou com a últims responsables de l'atac. Però és impossible demostrar-ho. I és en aquest fet que es basen temors i amenaces: els estats poden contractar i regularitzar pirates informàtics per organitzar atacs hostils sense aparèixer-hi vinculats.

Els autors del reportatge viatgen fins a Washington i ens mostren què fa l'empresa Symantec, una de les poques companyies amb capacitat per detectar els virus informàtics que infecten diàriament milions d'ordinadors a tot el món. Els seus clients també es compten per milions.