RTVE segueix amb les retallades, en aquest cas amb els seus "presentadors estrella". Segons informava ahir l'edició digital del diari El Mundo, els presentadors de la corporació veuran reduït el seu sou més d'un 20% amb motiu de l'època d'austeritat que afronta la televisió pública, principalment després de la retallada anunciada en el seu pressupost per a aquest any. La mesura va ser aprovada ahir en la reunió del Consell d'Administració de RTVE, a la qual van assistir els consellers i els principals directius de la corporació pública.

Els presentadors de RTVE poden tenir dos tipus de contracte. Alguns d'ells són part del personal fix de la corporació -com, per exemple, la majoria dels rostres dels informatius-; uns altres, en canvi, tenen un contracte mercantil que els vincula a aquesta casa i que hauria de ser renegociat -la majoria dels conductors dels espais d'entreteniment. A més, RTVE optarà per acabar dràsticament amb els cotxes oficials, i la quantitat que perceben els tertulians sofrirà una important reducció.

Fons de la televisió pública que van assisitir a la reunió del consell, van assegurar que "això no ha fet més que començar". D'aquesta forma, la setmana vinent el consell d'administració mantindrà una altra reunió en la qual continuaran les mesures d'austeritat. El Govern va anunciar que retallarà en 200 milions el pressupost de RTVE, per la qual cosa quedarà en 1.000 milions anuals. Si l'Executiu no flexibilitza la postura -estudia retornar a RTVE els 120 milions que paga d'IVA-, la pública es troba obligada a apretar-se el cinturó.