El programa Tinc una idea (12.30, La 2) donarà a conèixer els fundadors de Verkami, la primera plataforma de micromecenatge cultural, que van fundar un pare i dos fills: Joan, Adrià i Jonàs Sala. També desvetllarà més coses entorn a l'auge dels mercats de segona mà que hi ha avui dia a molts indrets de Catalunya. I, finalment, s'aproparà a un cas de mentoria, una pràctica d'assessorament i mecenatge en el món empresarial i social molt estesa als Estats Units.

Verkami va ser la primera plataforma de micromecenatge cultural i actualment és la que obté més diners per als creadors i els seus projectes. La seu de l'empresa és al Tecnocampus de Mataró, i amb la seva feina han aconseguit fer realitat més de 1.700 projectes, sobretot culturals i socials. L'equip del programa ha viatjat fins a Cervera per veure com funciona un d'aquests projectes, en aquest cas una microcerveseria.

La crisi i una manera de consumir més responsable fan créixer els mercats de segona mà. Els reporters n'han visitat dos per saber com funcionen. Finalment, coneixem la mentoria a través de Cuentis, una petita empresa que publica contes a mida i que té l'assessorament de l'Escola d'Alta Direcció i Administració EADA.