Setze nens, entre 8 i 12 anys, participaran a partir del 30 de desembre en la segona edició de MasterChef Junior, que s'ha convertit en un dels programes de més èxit a la graella de La 1 de TVE. Com en l'anterior temporada, en els sis capítols que formen aquesta edició la cuina ecològica serà una de les màximes de la filosofia del programa, que pretén que els nens descobreixin la importància de la gastronomia autòctona, adquireixin hàbits saludables i aprenguin noves tècniques culinàries.

La presentació de MasterChef Junior és per a José Ramón Díez "un moment amable" com a director de TVE, ja que es tracta d'"un programa estrella en àmbit nacional" que va aconseguir una audiència mitjana de 3,4 milions d'espectadors (18% de quota) i en la seva final va ser seguit per 4,3 milions de televidents.

En aquesta ocasió els participants viatjaran per diferents punts d'Espanya, com Sevilla, Santander, i visitaran a París Walt Disney Studios. Els tres plats amb menys puntuació en cada programa diran adéu al concurs, en el qual el ?guanyador rebrà 12.000 euros per a la seva formació.

Especial nadalenc per a demà

Com a preàmbul als sis capítols de la segona temporada que començarà el 30 de desembre, demà dimarts s'emetrà un especial nadalenc de Masterchef, a partir de les 22.30 h. En aquest especial es reuniran 12 components d'edicions anteriors del concurs culinari, tant d'adults com nens, que prepararan una sèrie de plats nadalencs, a més de proposar diferents formes de parar taula i altres iniciatives relacionades amb aquestes dates.

Mario, Ana Luna, Aimar, Esther, Juanma, Eva, Fabián, Maribel, Vicky, Mateo, Cristóbal i Churra competiran de manera individual i per parelles en tres reptes. Els millors cuiners de la nit es repartiran 6.000 euros que donaran a una ONG.