El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha proposat la creació d'un consorci format per Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3), Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i la CCMA. En una entrevista publicada ahir al diari digital Comunicació21, Duart explica que l'objectiu seria «col·laborar en tot allò que es pugui i a ser possible al màxim nivell», passant per la producció de continguts de forma comuna o per la xarxa de corresponsals.

A més de conversar sobre la producció conjunta de continguts i de la xarxa de corresponsals, Duart convida IB3 i RTVV «a parlar de com donem cobertura als informatius dels nostres territoris». Sobre com es podria abordar la producció comuna, Duart posa com a exemple el programa Cosins germans i afirma que també es pot anar «molt més enllà», amb «informatius que abastin tot el territori, col·laboracions internacionals i cobertures» conjuntes.

Les fórmules que es trobin dependran de «la voluntat que hi hagi per part de valencians i illencs; per part nostra hi és tota», subratlla. Brauli Duart assegura que la predisposició al País Valencià per crear un consorci format pels tres ens televisius és «bona». El president de la Corporació exposa que hi pot haver «col·laboració tècnica, de continguts, de generació de programes i de compartir serveis». Duart subratlla la necessitat que aquesta col·laboració es faci «des del respecte més absolut a les realitats catalana, valenciana i balear», cosa que considera que no sempre s'ha aconseguit.

«Com a valencià compromès amb una idea de nació plena, crec que, des dels anys 80, no s'ha estat encertat a l'hora d'interrelacionar-se», ha criticat. Tot i que actualment la Corporació no disposa d'espai radioelèctric perquè IB3 i RTVV es poguessin veure a Catalunya, Duart assegura que «quan arribi el moment tindrem fórmules per garantir aquesta reciprocitat», que s'haurà de negociar amb el Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

Pendents del Tribunal?Suprem

D'altra banda, Duart assegura que la sentència del Tribunal Suprem que anul·lava la retallada del 5% del sou dels treballadors de Catalunya Ràdio va ser una «sorpresa per a totes les parts». En aquest sentit, Duart avança que, si el TS emet una sentència similar per als empleats de la televisió, la direcció de la CCMA «intentarà complir-la». Duart concreta que el 5% anuals dels treballadors de Televisió de Catalunya equival a gairebé 5,5 milions d'euros i adverteix que caldria buscar fórmules per afrontar aquest «nou cost sobrevingut», ja que la CCMA no pot generar dèficit.