TV3 haurà de tornar el 5% del sou retallat als seus treballadors

Una sentència de l'Audiència Nacional declara «il·lícita» aquesta mesura aplicada des del 2013

21.07.2015 | 15:24

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) haurà de retornar als treballadors de Televisió de Catalunya (TVC) les quantitats econòmiques descomptades arran de les retallades salarials del 5% que es van començar a aplicar a partir del mes de gener de 2013. Així s'estableix en una sentència de l'Audiència Nacional feta pública ahir, en la qual declara «il·lícita» aquesta mesura i en la que a més, s'hi inclou un recàrrec del 10% sobre el deute total que la Corporació té amb cada empleat.
El 24 de febrer del 2015, el Tribunal Suprem ja va declarar «il·lícita» la retallada del 5% de sou als treballadors de l'emissora Catalunya Ràdio feta a partir del 2013, i reconeixia el dret dels empleats que se'ls reemborsessin els diners. De moment, la plantilla de TV3 confia que la CCMA no recorrerà la sentència de l'Audiència Nacional, tot i que fa uns mesos la direcció va reconèixer que assumir econòmicament aquest retorn no era viable i menys després dels 3 milions d'euros que va suposar l'aplicació de la sentència del Tribunal Suprem a Catalunya Ràdio, la manca d'aportacions econòmiques respecte al 2014, la recuperació d'una paga extraordinària per al 2015 i el retorn dels 44 dies de la paga extraordinària del 2012.

Inici del conflicte
Aquest conflicte laboral es va iniciar el maig de 2011 quan els treballadors de la CCMA van acceptar en referèndum una retallada voluntària del 5% del sou sempre i quan la direcció mantingués intacta la plantilla de la corporació. El 2013 però, es van acomiadar més de 300 treballadors i es va prescindir dels empleats i col·laboradors temporals, a la vegada que es mantenien les retallades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema