Cate Blanchett realitzarà una de les seves primeres incursions en el món de la televisió darrere de la càmera, desenvolupant i dirigint una nova sèrie de televisió australiana, Stateless, basada en la vida de Cornelia Rau, segons va informar ahir Variety.

Rau, una australiana d'origen alemany i exhostessa de vol, va atreure l'atenció dels mitjans en 2004 per la polèmica desfermada en ser considerada il·legal i ser retinguda al centre de detenció d'Immigració Baxter. Al maig de 1998, Rau va començar a mostrar els primers signes d'una malaltia mental; en un primer moment se li va diagnosticar trastorn bipolar i finalment esquizofrènia crònica. També va estar involucrada en una secta anomenada Sydney Kenja, que va ser el desencadenant del que després li va succeir. Rau va intentar escapar d'Austràlia amb una identitat falsa.

Relació entre les dues dones

El debat nacional al voltant de la immigració i la detenció continua a Austràlia, de manera que l'actriu, guanyadora de dos Oscars, no podria haver triat un tema més actual per al seu debut. «Inspirat per la increïble història real de Cornelia Rau, Stateless és una sèrie poderosa i oportuna sobre la identitat i la gent que vol trobar el seu lloc en el món», va dir Banchett a Screen Austràlia, que està finançant el desenvolupament del guió de l'escriptora Elise McCredie.

Stateless és un dels 23 projectes de cinema i televisió que Screen Austràlia va anunciar ahir que rebran un finançament de 640.000 dòlars per al seu desenvolupament. Altres projectes que estan finançats inclouen obres de Bryan Brown i Rachel Ward, Richard Roxburgh i Stephan Elliott. Blanchett havia dirigit prèviament una part de The Turning de Robert Connolly