El Consell de Govern de la Corporació Catalans de Mitjans Audiovisuals ha acordat finalment la destitució del director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera. Després de dues jornades de votacions, el dilluns es va votar però no es va arribar a la majoria absoluta necessària i ahir Fèlix Riera va ser cessat per majoria simple.

El president de la CCMA, Brauli Duart, va comunicar a Riera la dimissió voluntària però aquest s'hi va negar i llavors, Duart li va comunicar que procediria a la seva destitució. El president de la Corporació ha defensat que la destitució de Riera no és un cas de «depuració política». Encara que no ha volgut donar més detalls ha destacat que s'està negociant amb els treballadors de la ràdio i de la televisió perquè el retorn del 5% del sou retallat que ha decretat la justícia sigui gradual i afecti el mínim possible el funcionament.

La CCMA ha comunicat que aquesta mesura s'emmarca dins un procés, que es va iniciar fa uns anys, de reorganitzar internament la Corporació i de simplificar l'estrucura empreserial de la directiva. Ha afegit que de moment no hi haurà substitut i serà al mes de setembre quan es prendrà una decisió de si es cobreix aquesta plaça vacant amb un director que tingui un perfil de responsable de continguts, no de gestor com era el cas de Riera, o bé si es crea una sola direcció tant per la ràdio com la televisió públiques.

«Només són motius polítics»

El candidat d'Unió Democràtica de Catalunya a les eleccions del 27-S, Ramon Espadalet, ha denunciat que la destitució de Fèlix Riera és només per raons polítiques. Davant d'aquesta situació i a pocs mesos de les eleccions de les eleccions del 27 de setembre, ha expressat la seva preocupació per «la deriva» que creu que estan prenent els mitjans públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Espadaler ha remarcat que aquesta desició suposarà «una pèrdua de pluralitat» de l'emissora pública catalana. El candidat d'UDC ha recordat que Riera va ser nomenat per unanimitat, mentre que ara per una majoria simple ha estat acomiadat. Finalment el candidat d'UDC ha remarcat la seva disconformitat sobre la decisió i que no s'han valorat ni les audiències ni la gestió interna.