A Antonio Banderas se'l coneix per la seva llarga carrera cinematogràfica i és un dels pocs actors espanyols que ha arribat al més alt, Hollywood. Però ara, comença un nou repte a la televisió. Protagonitzarà i produirà la sèrie Havana Quartet per Starz, una adaptació de les novel·les negres de Leonardo Padura.

D'aquesta manera, Televisió Espanyola i la productora CliffhangerTV gravaran conjuntament la sèrie de ficció. L'objectiu d'aquest projecte és conquistar a la crítica i crear una autèntica legió de seguidors a les xarxes socials, més que no aconseguir unes grans xifres d'audiència.

S'espera que a partir del 2016 es farà l'emissió a les televisons on es podran tornar a veure les aventures dels personatges de Aura Garrido, Rodolfo Sancho i Nacho Fresnada, entre d'altres.El president del canal de pagament Starz, Chris Albretch, ha anunciat el projecte com part de les novetats de cara al pròxim curs.La ficció està basada en la saga de novel·las de detectius del cubà Leonardo Padura que va ser guardonat recentment amb el Premi Princesa d'Astúries de les Lletres. El guionista i dramaturg Eduardo Machado escriurà el projecte, centrat en Mario Conde, un investigador de L'Havana, que li agrada molt beure i apassionat pel seu somni de ser escriptor.

Amb Havana Quartet, Banderas prova sort per primera vegada amb un personatge regular en televisió. Fins ara, el seu currículum es redueix a la seva intervenció en algunes minisèries tant a Espanya com als Estats Units. La més recordada és la seva incorporació del revolucionari Pancho Vila en una miniserie de HBO, And starring Pancho Vila as himself, que li va reportar una nominació al Globus d'Or.