L'emissora pública Catalunya Ràdio estrena dilluns la nova temporada amb el lema «Catalunya Ràdio viu amb tu», que es materialitza en una aposta per la informació de proximitat i la concentració de l'humor a les tardes de la mà dels guionistes d'APM? a la La Tribu.

La presentació del nou curs es va realitzar al Camp Nou, en commemoració dels 30 anys de retransmissió de futbol en català de Joaquim Maria Puyal en l'emissora, on encara és una peça clau. Així doncs, una de les principals novetats és la retallada de la franja horària d'Els Matins, que encapçala Mònica Terribas i que aquest any s'emetrà de les 6 del matí a les 12 del migdia, i la desaparició del programa d'Àngel Llàcer, Els Optimistes. El programa despertador presenta pocs canvis, però incorpora noves veus a les seves tertúlies com l'exdirector de La Vanguardia José Antich, el secretari de Societat Civil Catalana José Domingo, i també renova l'encarregat del tram final d'humor els Minoristes, que serà l'Adrià Cuatrecasas. Un cop finalitzat el programa de Terribas, començarà fins a les 2 del migdia la Sílvia Cóppulo amb el seu nou espai La Vida, que abordarà temes quotidians o d'interès general amb una mirada reflexiva, i amb col·laboradors, com Karmele Marchante, i la participació de l'audiència.

«No competirem amb els programes d'humor que té la nostra competència en aquesta franja, sinó que posarem sobre la taula temes concrets que preocupin els oients», va explicar el cap de programes de l'emissora, Jordi Català.

Uns dels programes estrella de Catalunya Ràdio, La Tribu, torna amb Xavi Rosiñol on l'actualitat més «despreocupada» tindrà protagonisme juntament amb l'humor i tancarà amb l'espai Les conclusions, on es resumiran el que ha donat de si el dia.

«Continuarem explicant les coses de forma diferent, adaptant formats que no són estrictament de ràdio per fer la informació més atractiva i mantenir l'atenció», va apuntar el responsable dels serveis d'informatius de Catalunya Ràdio, Francesc Cano. Els informatius matenen la dinàmica actual i acabaran amb una sobretaula a càrrec de Xavi Freixas, que realitzarà entrevistes.