La televisió pública valenciana ja té data per la tornada de les seves emissions, el 9 d'octubre amb material d'arxiu i utilitzant dos canals, un de pel·lícules i sèries i l'altre amb contingut exclusivament infantil, segons va anunciar la vicepresidenta del govern autonòmic, Mònica Oltra.

Després del tancament de Radiotelevisió Valenciana el 5 de novembre de 2013, durant el govern del PP d'Alberto Fabra, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la vicepresidenta i el portaveu del parlament de Podem, Antonio Montiel, han adoptat ara aquesta decisió. L'acord s'ha produït mentre segueix endavant amb el complex procés d'extinció de la societat de la radiotelevisió pública existent en el moment del tancament de les emissions i es decideix sobre el futur dels 1.600 treballadors acomiadats. Oltra va explicar en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern valencià, que la Generalitat té «dos canals que ara com ara emeten ratlles» i s'està pagant 370.000 euros mensuals en drets d'emissió, a més de lloguers i «altres coses estranyes. El més raonable és emetre», va precisar.

Les emissions de la televisió començaran el pròxim 9 d'octubre i seran gestionades pel personal de la Generalitat, empleats públics, sense realitzar cap contractació dels antics treballadors. «Se emetrà pel que estem pagant, pel que és nostre, l'arxiu, sèries antigues, material de producció pròpia i emissions que estem pagant el dia d'avui, pel·lícules, sèries, i un altre canal del mateix però de material infantil, va afegir.

Encara que, l'expresidenta del comitè d'empresa de Radiotelevisió Valenciana, Salut Alcover, va lamentar que el Govern valencià no s'hagi assegut a negociar amb els extreballadors sobre la tornada de les emissions de la televisió i també, va advertir que un servei públic «no és un fil musical».