Mediapro va negar ahir que hi hagi negociacions amb Movistar TV per a la venda del canal beIN Sports, que té en exclusiva els drets de la retransmissió dels partits de futbol de la Lliga de Campions i l'Europe League. El grup de comunicació va emetre un comunicat en el qual nega les negociacions i assegura que, des que va presentar la seva última oferta a Telefónica, han passat ja quatre setmanes i «no s'han produït novetats». Així mateix, l'empresa dirigida per Jaume Roures subratlla que les xifres que s'estudien en alguns mitjans per a la compra del canal esportiu «no s'acosten en absolut a l'oferta» que va fer fa ja quatre setmanes.

El director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, va dir ahir que Telefónica espera arribar «com més aviat millor» a un acord amb Mediapro pels drets de la Lliga de Campions i la Lliga Europa, però que les xifres són «molt elevades» i que per a la seva companyia «no és acceptable». Encara que no s'han confirmat oficialment les xifres d'aquesta negociació, alguns mitjans han publicat que Mediapro hauria demanat a Telefónica uns 180 milions d'euros fixos més 20 milions variables pels drets audiovisuals del futbol europeu. Faura va ressaltar que, tot i que es treballa intensament per arribar a un acord, no hi ha un calendari oficial per tancar-les.

La segona «guerra del futbol»

L'adquisició per part del nou canal de Mediapro dels drets d'emissió de les dues competicions futbolístiques d'Europa, ha reobert en certa mesura la que es va conèixer fa uns anys com «la guerra del futbol». Si bé Movistar + pot emetre en exclusiva els partits de la Primera i la Segona Divisió espanyola, la impossibilitat d'incloure en el seu catàleg la Lliga de Campions ha provocat nombroses queixes. Als bars i restaurants que ofereixen els partits no els surt a compte pagar per dues plataformes.