El reportatge Pacients en espera que es va emetre al programa 30 minuts de l'1 de juny del 2014, ha estat guardonat amb el Premi per a una Obra Periodística de Bioètica, que atorga cada any la Fundació Grífols. Firmat per Ramon Anglès, Sandra Rierola i David Roig, amb muntatge de Joan Carles Calvera, el reportatge analitza l'augment de les llistes d'espera per les retallades en sanitat i segueix els casos d'alguns pacients per veure com afecta la seva qualitat de vida, si estan prou informats i com tramiten les queixes.

Aquest guardó de periodisme i bioètica, amb una dotació econòmica de 3.000 euros, és fruit d'una selecció entre els treballs periodístics presentats pels candidats i els continguts que tria la mateixa Fundació . El lliurament del Premi es farà el 27 d'octubre a l'Ateneu Barcelonès, juntament amb l'entrega de les Beques de Recerca sobre Bioètica i els Premis a Treballs de Recerca sobre Bioètica en el Batxillerat.

Des de l'any 1998, la Fundació Víctor Grífols i Lucas promou la bioètica per mitjà del diàleg entre especialistes de diferents àrees de coneixement. L'objectiu és impulsar una actitud ètica entre organismes, empreses i persones que tenen l'activitat relacionada amb la salut humana.