El programa de Tv3 Sense ficció estrena, aquesta nit a les 21.55 hores Messi, la pel·lícula d'Álex de la Iglesia que explica com el jugador blaugrana es va convertir en l'estrella que és avui en dia. Produïda per Mediapro i rodada entre Buenos Aires, Rosario i Barcelona, el film és el resultat d'una gran tasca d'investigació per recuperar imatges, entrevistes i gravacions des de que el protagonista tenia poc més de 4 anys. Imatges que s'integren perfectament en el relat i que amb l'ajuda de la ficció ens endinsen en el món d'aquest «rosarino» que als 26 anys ha aconseguit allò que la seva àvia li va pronosticar un dia: ser un dels millors jugadors del món.

Reunits en un sopar, els seus professors, entrenadors, amics d'infantesa, companys del Barça, periodistes, escriptors i personatges que fan part de la història del futbol van desgranant i analitzant la personalitat de Messi dins i fora del camp i repassant els passatges i moments més significatius de la seva vida: un nen enganxat a una pilota; la decisió de deixar Rosario per anar a Barcelona; l'allunyament de la seva família; el paper que han tingut en la seva carrera personatges com Ronaldinho, Frank Rijkaard, Carles Reixach o Pep Guardiola; el seu primer gol al Camp Nou; la nit de Stamford Bridge o el dubte de si és millor que Maradona.

Tot seguit, Sense ficció estrenarà La casa on visc, gran Premi del Jurat al millor documental al Sundance Film Festival 2012. Dirigit per Eugene Jarecki, el treball explica com durant els últims quaranta anys, la guerra contra les drogues als Estats Units ha costat més d'1 bilió de dòlars i ha comportat més de 45 milions de detencions. Amb un 5% de la població mundial, els Estats Units tenen gairebé el 25% d'empresonaments de tot el món. Malgrat tot això, les drogues són avui més barates, més pures i més accessibles que mai.