Fem coses, contínuament, però, les fem perquè som com som o som com som perquè les fem? Fent coses les persones transformen el món i sovint aconsegueixen que sigui una mica millor. I aquesta és precisament la temàtica sobre la qual tractarà Som el que fem, el nou microespai que s'emetrà a TV3 i Catalunya Ràdio per presentar cada setmana alguns ?exemples sobre com el que cada individu porta a terme pot acabar en un gran pas per a la humanitat

Cada setmana el programa mostrarà accions culturals, econòmiques, socials, científiques, sempre positives, que marquen la diferència i gràcies a les quals es construeix el dia a dia i, amb això, el futur. L'espai posa en valor el talent de les persones i els col·lectius, i mostra allò que fan i el que aconsegueixen d'acord amb les seves aptituds i les seves habilitats.

El format neix amb l'objectiu de fomentar i potenciar actituds i valors fonamentats en el compromís, la constància, l'esperit creatiu i emprenedor, la col·laboració, la passió, l'esforç o la resiliència, valors fonamentals per fer avançar la societat. Per exemple, el format explica l'experiència d'una persona que un dia va decidir que els documents han d'estar a l'abast dels dits lectors dels invidents. Amb esforç i passió, aquest inventor va acaba creant el «Braibook», un e-book que transforma els documents i els arxius a alfabet Braille.

Som el que fem s'emet simultàniament a TV3 i al 3/24 cada divendres a les 21.45, després del TN vespre, a partir d'avui. A Catalunya Ràdio l'espai ja s'ha estrenat aquesta setmana i es pot seguir cada dimarts i dijous, a partir de les 8.30 dins d'El matí de Catalunya Ràdio i en les reemissions de Catalunya Informació, a les 10.35, 16.05 i 23.25, els mateixos dies.